Consiliul de Administratie al TVR a propus-o joi, din nou, pe Monica Ghiurco pentru postul de presedinte - director general, potrivit informatiilor HotNews.ro. Votul consiliului vine in pofida faptului ca Monica Ghiurco a fost deja respinsa o data de Parlament cand s-a prezentat pentru un mandat de presedinte general un urma cu aproape 3 saptamani.

Monica GhiurcoFoto: tvr.ro

Potrivit surselor HotNews.ro, Monica Ghiurco a fost votata de 7 membri in CA, pentru nominalizare candidand si Irina Radu [Erata: in textul initial, era mentionata, printre candidati, si Christel Topescu].

Potrivit Pagina de Media, Irina Radu, fost director general interimar al TVR, a renuntat marti la imputernicirea data de Consiliul de Administratie, prin care asigura "derularea activitatii curente sau urgente a institutiei".

In data de 11 aprilie, Parlamentul a respins, prin vot, ssi numirea Monicai Ghiurco in aceasta functie, dupa cea lui George Orbean. Ghiurco, care este reprezentantul salariatilor TVR si a fost desemnata de colegii din Consiliul de Administratie pentru aceasta functie, fusese avizata negativ si in comisiile de cultura reunite. Ea a spus intre altele, la Comisii, ca ar rezuma planul ei pentru TVR astfel: "nu insolventa, nu concedieri, ci dezvoltare si promovare a produselor proprii", conform TVR.ro.

Ghiurco a primit 194 voturi pentru si 113 impotriva, insa era nevoie de o majoritate calificata - 272 voturi pentru - ca aceasta numire sa treaca.

Liviu Dragnea declarase ca parlamentarii PSD ar putea vota impotriva numirii lui Ghiurco. "Am inteles ca exista rezerve serioase pentru ca am inteles ca este in proces chiar cu TVR si toti colegii au spus ca nu au cum sa o voteze. Este foarte posibil ca senatorii si deputatii PSD sa voteze impotriva" a declarat Dragnea.

Liderul PSD s-a referit la faptul ca Monica Ghiurco a dat in judecata TVR in cadrul valului de procese prin care angajati ai institutiei incearca sa obtina indexarea salariilor. Ea a precizat, recent, pentru Paginademedia.ro ca nu intentioneaza sa execute institutia.