Dollo.ro publica o ancheta referitoare la cazul ziarului Anuntul.ro, primul ziar din Romania acuzat de proxenetism, in care critica "taraganarea" anchetei penale si a procesului, specificand ca in contextul in care publicatia nu mai poate urca anunturi in cea mai profitabila sectiune a sa, verdictul judecatorului conteaza prea putin.

Cum pui pe butuci o publicatieFoto: Dollo.ro

"Primul ziar din Romania acuzat de proxenetism - Anuntul.ro - a implinit 26 de ani de existenta si un an de cand bate salile tribunalelor, aparandu-se de acuzatia absurda care i se aduce. In aprilie 2015, stirea ca un ziar/site era urmarit penal pentru proxenetism, pentru ca publica anunturi de mica publicitate ale prostituatelor, a trecut aproape neobservata. Alte ziare si televiziuni au difuzat sec comunicatul emis de Parchet, fara cel mai mic semn de intrebare vis-a-vis de ce i se intampla cuiva din breasla", se arata in articol.

Context:

In aprilie 2015 Anuntul.ro a fost pus sub acuzare, alaturi de alte 43 de persoane, si i-a fost interzisa rubrica "Ea cauta partener" de la sectiunea Matrimoniale. Sase luni mai tarziu, judecatorul de Camera preliminara a ridicat aceasta interdictie, insa patronii ziarului au decis sa nu repuna rubrica pe site pana cand nu se lamureste legalitatea ei. Din punctul lor de vedere aceasta rubrica a fost intotdeauna legala, atata timp cat nu exista nicio lege care sa o interzica.

Dar, acum, proprietarii site-ului se afla intr-o situatie ciudata: chiar daca sunt, teoretic, liberi sa reia rubrica, repunerea acesteia pe site ii pot aduce in acelasi punct, riscand o noua acuzatie de proxenetism.

Daca o pun in alta forma, modificata, asta echivaleaza cu o recunoastere a faptului ca si ei considerau ca rubrica respectiva este ilegala, deci confirma acuzatiile procurorilor. Prin urmare au decis sa mai astepte. Asteptare care ii costa procente mari din venit, din profit si din traficul de pe site.

Citeste articolul integral pe dollo.ro.