Zeci de angajati din TVR au iesit in curtea institutiei, marti, dupa anuntul de numire a Irinei Radu in functia de presedinte-director general, nemultumiti de modul in care s-a desfasurat procedura in comisii si in plenul Parlamentului, potrivit Mediafax.

La ora transmiterii acestei stiri, peste 70 de angajati ai TVR protestau in curtea institutiei.

"Este un protest in curtea TVR. Sunt angajati, sustinatori ai Monicai Ghiurco, care au iesi in urma votului din Parlament. Din cate stiu eu nu sunt de accord cu modul in care s-a desfasurat procedura, atat in comisii, cat si in Plenul Parlamentului. Acestea sunt nemultumirile si considera ca Parlamentul nu trateaza cu seriozitate si competenta situatia televiziunii", a declarat Dragos Bocanaciu , presedintele sindicatului SPUSTV.

Potrivit liderului de sindicat, angajatii care au decis sa protesteaze "fac asta in pauza, nefiind intrerupt lucrul". Este cel de-al doilea protest de acest fel in mai putin de o luna la TVR. Pe 18 aprilie sute de angajati au iesit in curtea televiziunii pentru sustinerea Monicai Ghiurco.

Parlamentul a ales-o, marti, pe Irina Radu in functia de presedinte-director general al TRV cu 304 voturi "pentru" si opt "impotriva". La vot au participat 230 de deputati si 82 de senatori. Liberalii nu au participat la vot.

Luni, Irina Radu a fost audiata, la propunerea PSD, de comisiile de cultura ale celor doua Camere si a fost votata pentru sefia TVR. Propunerea Consiliului de Administratie al TVR, Monica Ghiurco, a fost respinsa de comisii. PNL a contestat votul si a acuzat PSD de inclacarea legii SRTV, invocand faptul ca presedintele-director general al postului public de televiziune trebuie ales la propunerea Consiliului de Administratie. Liberalii au anuntat ca vor contesta decizia plenului la Curtea Constitutionala.