Televiziunea publica a castigat un litigiu comercial cu o valoare aproximativa de 5 milioane de euro pe care il avea cu furnizorul american de filme New Films Inc., potrivit unui anunt intern si unui comunicat al societatii de avocatura Musat si Asociatii, care a reprezentat TVR in acest arbitraj comercial international.

Potrivit celor doua anunturi, Tribunalul Arbitral din California, constituit sub egida Independent Film&Television Alliance (IFTA), a solutionat, pe 5 mai a.c., in favoarea TVR litigiul comercial pe care aceasta televiziune il avea cu furnizorul de filme californian New Films Inc.. Tribunalul Arbitral a respins in totalitate cererea de despagubiri formulate impotriva TVR (in cuantum de 4 milioane de euro) si redus in proportie de 80% celelalte pretentii.

New Films este o societate specializata in distributia internationala a drepturilor de difuzare de filme si seriale. Potrivit comunicatului Musat&Asociatii, firma americana ceruse despagubiri pentru faptul ca TVR ar fi incalcat obligatiile asumate prin contract, de a cumpara seriale de televiziune atata vreme cat aceste seriale sunt produse.

SRTv a fost reprezentata pe tot parcursul litigiului de o echipa a casei de avocatura mentionata, potrivit celor doua anunturi. In septembrie anul trecut, cand TVR, sub Stelian Tanase, a decis sa angajeze o casa de avocatura in acest caz, fosta conducere era interesata de o casa de avocatura specializata in drept american si a aprobaty contractarea societatii Musat si Asociatii pentru derularea raporturilor juridice cu acea casa de avocatura, dupa cum scria, in acel moment, Mediafax.