Irina Radu, confirmata marti de Parlament in functia de presedinte-director general al TVR, le-a transmis angajatilor, pe intranetul institutiei, un mesaj in care apeleaza la "incredere unii in altii" si ca "bunele intentii si corectitudinea ma vor ghida". Ea anunta intalniri "cu toate colectivele si structurile" incepand de saptamana viitoare. Mesajul vine in contextul in care zeci de angajati au manifestat in curtea institutiei, nemultumiti de modul cum s-a desfasurat procedura de alegere a Irinei Radu.

  • Aceasta a fost votata presedinte-director general al TVR in conditiile in care nu fost propusa de Consiliul de Administratie. CA o propusese pe Monica Ghiurco, dar la audierile din comisiile de cultura a fost audiata luni, la cererea PSD, si Irina Radu: Ghiurco a primit aviz negativ, in timp ce Irina Radu a primit unul pozitiv, iar azi a fost confirmata prin votul din plen. Detalii

In mesajul sau catre angajati, Irina Radu scrie ca "Televiziunea publica are incepand de astazi o conducere legitima". Ea ii asigura ca va "depune toate eforturile pentru ca SRTv sa redevina ce a fost: o televiziune respectata si iubita de public", dar arata ca "pentru a se intampla acest lucru avem nevoie de incredere unii in altii, de discernamant, de capacitatea de a alege adevarul de minciuna si manipulare si de a pune televiziunea inaintea intereselor personale".

Ea anunta ca, de saptamana viitoare, va avea intalniri "cu toate colectivele si structurile din SRTv pentru a prezenta situatia si intentiile" si arata ca "pentru cei care inca au dubii, imi propun sa-i conving ca bunele intentii si corectitudinea ma vor ghida si acum, ca in toti cei 25 de ani de cariera in televiziune."