CNA a aprobat in sedinta de joi, 19 mai, decizia de autorizare a studioului Radio Guerrilla din Bucuresti, care isi va relua emisia chiar pe frecventa 94,8 MHz pe care postul a emis pana in septembrie 2013, cand CNA i-a retras toate licentele audiovizuale, inclusiv pe cea din Capitala.

CNA a autorizat studioul statiei Radio Guerrilla din Bucuresti si a respins solicitarea de prelungire a licentei Realitatea FM din Sibiu, in cadrul sedintei publice din 19 mai, informeaza Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a organizat, in perioada 17 - 24 noiembrie 2015, un concurs de acordare a 48 de frecvente FM si AM, intre acestea aflandu-se si cele care au apartinut Radio Guerrilla.

In urma concursului, Radio Guerrilla a obtinut frecventa din Bucuresti, dar si frecvente in orasele Craiova (92,7 MHz), Bistrita (95,1 MHz), Braila (105,5 MHz), Darabani (97,6 MHz), Timisoara (100,0 MHz) si Vaslui (95,2 MHz). Astfel, Radio Guerrilla a recuperat un numar total de doar 7 frecvente din cele 23 de licente terestre pe care le-a pierdut in 2013.

CNA a retras toate licentele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauza ca acestea nu mai erau operate de societatea care le detinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o alta - Expresiv SA. Decizia a implicat toate cele 24 de licente audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licente terestre - acestea au fost scoase la concurs si o licenta de satelit - care nu a fost scoasa la concurs, avand un alt statut) pe care Realitatea Media SA le detinea. Licentele au fost scoase la concurs dupa finalizarea disputelor in instanta dintre CNA si Realitatea Media, pe care Consiliul le-a castigat definitiv si irevocabil.

Echipa Guerrilla, in frunte cu Liviu Mihaiu si Mihai Dobrovolschi, s-a prezent la concursul CNA pe 19 noiembrie 2015, Mihaiu declarand cu acel prilej ca Guerrilla va continua sa fie un radio independent, al societatii civile si al celei culturale. De asemenea, Liviu Mihaiu a declarat atunci, pentru Mediafax, ca, daca va primi frecvente inapoi la concursul CNA, echipa Guerrilla va relansa acest post in maximum doua luni. El a mai spus ca detine in nume personal marca Radio Guerrilla.

Licentele Guerrilla au fost obtinute la concursul CNA de societatea Radio Guerrilla SRL, ai carei asociati sunt Mihai Dobrovolschi - 41%, Adrian Edmondo Popescu - 41%, Sorin Marius Faur - 5%, Delia Luciana Panait - 2% si alte 11 persoane fizice, cu cate 1%. Valoarea investitiei initiale in punerea in functiune a frecventelor Radio Guerrilla a fost estimat la circa 186.420 de euro (aparatura si echipamente, spatiu studio si mobilier/birotica), potrivit dosarului de concurs depus la CNA, in noiembrie 2015.

De asemenea, potrivit proiectului cu care a fost obtinuta frecventa, Radioul va difuza de luni pana vineri matinalul "Zori de Guerrilla" (06:00-07:00) - program informativ, "Guerrilla de dimineata" (07:00-10:00) - program informativ, cu Mihai Dobrovolschi si Matei Oprina, "GuerriLight" (14:00-17:00), un program de divertisment, cu Sebastian Vranceanu, "Seara pe Val" (20:00-23:00), un program de divertisment, cu Dragos Olaru.

De luni pana joi, Liviu Mihaiu va realiza emisiunea "Asta la Revista Presei, Nene!", un program informativ, difuzat intre ora 13:00 si 14:00.

Intre 23:00 si 01:00, vor fi difuzate emisiunile: "Avanplay" (program cultural difuzat luni, cu Matei Oprina), "Zona Libera" (divertisment, marti, cu Dj Vasile), "Teatru Radiofonic" (cultural, miercuri), "Retro Electro" (divertisment, joi, cu Electric Brother) si "GuerriParty" (diverisment, vineri).

In intervalul de noapte (01:00-06:00) va fi difuzat programul "GuerriNight", iar emisiunile de weekend sunt "Razboiul sfarsitului saptamanii" (informativ, cu Iulian Tanase), "Vocea filmelor" (cultural, cu George Mihalcea), "Quiche Lorraine" (educativ, cu Dan Chisu), "Prima Banda" (divertisment, cu Gilda Comarzan) si "Nomansland" (divertisment, cu Nic Cocarlea).

Totodata, la fiecare ora fixa, Radio Guerrilla va difuza un buletin de stiri a cate trei minute, de luni pana vineri, in intervalul 07:00-18:00, iar in weekend, intre 08:00 si 12:00.

Consiliul a acordat decizia de autorizare solicitata de societate pentru studioul din Bucuresti in cadrul sedintei de joi, 19 mai, cu unanimitate de voturi - Valentin Jucan, Lorand Turos, Vasile Buda, Laura Georgescu (presedintele CNA), Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Rasvan Popescu (vicepresedintele CNA), Calin Cristea.

In aceeasi sedinta, CNA, a respins solicitarea societatii Realitatea Media SA de prelungire cu inca noua ani a licentei Realitatea FM Sibiu din cauza faptului ca planul de reorganizare al societatii nu este confirmat de instanta (societatea avand datorii la bugetul de stat).

Astfel, Realitatea FM Sibiu nu mai are dreptul sa emita program, incepand cu 25 mai, cand licenta expira.

Statia Realitatea FM din Sibiu face retransmisia integrala a programului central Realitatea FM Bucuresti care, la randul ei, retransmite integral programul televiziunii Realitatea TV Bucuresti.

Potivit documentelor CNA, Curtea de Apel Bucuresti a inlaturat dispozitiile referitoare la confirmarea planului de organizare. Sub acest aspect nu sunt incidente prevederile privind obligatiile fiscale restante prevazute la articolul 113-1, alineat 2, litera c. din OUG 17/2015. Planul de reorganizare depus de societatea dateaza din 30 noiembrie 2012.

Conform istoricului licentei, in anul 2006 SC Polifonic SRL a obtinut licenta pentru difuzarea programului Radio Guerrilla, care in 2007 si-a modificat denumirea in Radio News FM Sibiu. In 14 august 2007 a obtinut decizia de autorizare, iar in noiembrie denumirea a fost modificata in Realitatea FM Sibiu. Pe 4 martie 2008 licenta a fost cedata societatii Realitatea Media.