Televiziunea publica va organiza un teledon si mai multe emisiuni speciale, pentru a sprijini achizitionarea sculpturii lui Constantin Brancusi, "Cumintenia Pamantului", potrivit unui comunicat de presa al TVR.

Cumintenia PamantuluiFoto: Mediafax

Actiunile TVR vin in urma unei invitatii publice transmise de Guvern posturilor de televiziune de a organiza teledonuri pentru sprijinirea subscriptiei nationale. Teledonul si emisiunile speciale dedicate acestui proiect vor fi transmise si pe TVR International, pentru a inlesni tuturor romanilor posibilitatea de a contribui la pastrarea patrimoniului romanesc, precizeaza TVR.

Totodata, cu ocazia celebrarii in 2016 a 140 de ani de la nasterea lui Brancusi, televiziunea publica marcheaza Anul Brancusi printr-o serie de productii speciale. In cadrul campaniei "Brancusi, sculptorul luminii", Televiziunea Romana a difuzat dezbateri, documentare, concerte si materiale de arhiva dedicate artistului.

Printre acestea se numara si unul dintre cele mai apreciate filme dedicate sculptorului: documentarul de arta "Brancusi", in regia lui Cornel Mihalache, difuzat, in 19 februarie, cu ocazia Zilei Brancusi, la TVR 1 si proiectat in 15 sedii ale Institutului Cultural Roman. Filmul urmareste firul cronologic al celor mai importante momente din viata artistului roman, folosindu-se de amintirile existentei sale: fotografii, notite, locuri.