Radio21 a redactat o scrisoare in limba engleza si a realizat un clip video in care le cere scuze fotbalistilor din nationala congoleza, dupa ce Mihai Morar si Daniel Buzdugan, moderatori la Radio Zu, i-au numit pe jucatorii africani "maimute", "macaci", "urangutani" si "primate" si au fost reclamati la CNA din acest motiv, scrie GSP.ro.

"Salutare, dragi prieteni! Va scriu din partea Radio 21 Romania. Poate ati auzit despre niste reactii si comentarii deplasate dupa meciul dintre Romania si RD Congo. Comentariile au fost facute la alt post de radio, dar simtim ca Romania trebuie sa va ceara scuze pentru ceea ce s-a spus. Urmariti videoul", le-a transmis jucatorilor din nationala Congo Andrei Lacatus (Shurubel), gazda matinalului de la Radio 21.

Mihai Morar si Daniel Buzdugan au fost reclamati la CNA pentru ce au spus dupa meciul Romania - Congo. "Maimute", "urangutani", "macaci", "primate" - au fost termenii folositi de cei doi realizatori de la Radio ZU intr-o serie de "glume" legate de congolezi, scrie PaginadeMedia.ro, care prezinta si cateva exemple.

"Glumele" au fost facute in emisiunea Morning Zu din 26 mai. Ce au spus Buzdugan si Morar:

Noi il avem pe Father Chitcken, ei il au pe Father Monkey.

Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimute, au fost sustinuti de 8.000 de maimute. Zicem de maimute pentru ca pregatim ceva cu maimute la Radio ZU.

Galeria lui Congo se cheama Coada de maimuta. La intrarile in stadionul unde s-a tinut meciul cica era o coada de maimute, n-ai vazut asa ceva.

Care e diferenta intre antrenorul nostru si cel din Congo: Tata Puiu crede in Dumnezeu, antrenorul lui Congo crede in Cimpanzeu.

Au jucat cu gorilienii, practic. Sa faci 1-1 cu gorilienii nu-i de ici, de colo. Aia au muschi, se ascund prin copaci...

Mana la piept toata lumea, pentru imnul statului Congo. Hai, toate maimutele laba la blana! Cum la noi e mana la piept, la ei e...

Avem si declaratiile catorva fotbalisti.

Tatarusanu: Of, of, of, of/Mor toti dusmanii/Ca eu fac egal/Cu urangutanii

Torje: Sunt vitezoman al dracu/Nu ma-ntrece nici macacu'.

Am vorbit cu Ne-a Puiu, cu Father Chitken si l-am intrebat: tatutule, ce s-a intamplat? Buzdugan, stii ca eu fac alergie la maimute. El nu suporta maimutele.

Aseara, Nationala Romaniei a fost deprimata, nu?

Zice Nea Puiu: stateam pe bancuta, acolo - pe bancuta de rezerve - pupam iconitele intr-un colt. Alibec manca o banana, pe banca, sa-i dea energie. Denis Alibec, de la Astra. La un moment da - zice tata Puiu - vad cu coada ochiului un macac. Jas sare pe Alibec. Eu ma sperii si strig - Macac pe Alibec! Macac pe Alibec! Prepelita cred ca si el avea o maimuta, ca striga: si eu, si eu!

Daca n-ar fi fost incidentul cu aceste primate, noi nu am fi fost atat de deprimate.