TVR nu se impaca cu ideea ca nu a reusit sa ia drepturile pentru Euro 2016. Avea sau nu dreptul Pro TV sa ia optiunea free to air pentru meciurile Euro 2016? Oamenii din TVR sunt cei care au pus intrebarea, catre CNA. Oficialii Televiziunii publice au spus ca Pro TV nu ar fi un post "free to air", "iesind din must carry si nemaiputand fi receptionat de orice cetatean". Publicitate CNA nu a dat un raspuns catre TVR, urmand ca discutia sa se reia intr-o sedinta viitoare, potrivit paginademedia.ro.

Ce au reclamat cei din TVR?

Emil Hossu Longin, seful departamentului sport din TVR, in fata CNA:

"Solicitarea noastra este sa stabilim daca Pro TV este in clipa de fata asimilat unui post free to air, iesind din must carry si nemaiputand fi receptionat de orice cetatean. In lipsa unei clarificari, in conditiile in care este receptionat de toate firmele de cablu si maine intra intr-un conflict cu RCS&RDS. Ce se intampla daca RCS ar scoate postul din grila? UEFA a dat pachetul free to air Pro TV-ului, care in opinia noastra nu este o televiziune free to air.

Noi am facut aceasta solicitare inca din 13 mai, cand am aflat ca Pro TV a licitat pentru acest pachet free-to-air. Fiind vorba de o licitatie secreta, noi am facut oferta catre UEFA. Nu am fost informati cine a mai licitat. E clar ca termenul este destul de strans si ca aceasta situatie poate priva romanii de meciurile importante ale acestui Campionat European. Dar noi vorbim aici de o situatie care se poate repeta. Este a doua oara cand Pro TV liciteaza pentru un pachet free to air, nefiind free to air."

Pachetul UEFA Champions League pe care Pro TV l-a luat se situeaza in aceeasi categorie. Ei au licitat la un drept la care nu au acces. Asta se poate repeta in viitor. Urmeaza scoaterea la CONTEXT. Postul public a trimis CNA, la jumatatea lunii trecute, o adresa prin care atragea atentia asupra situatiei Pro TV. Solicitatrea noastra este sa stabilim daca Pro TV este in clipa de fata asimilat unui post free to air, iesind din must carry si nemaiputand fi receptionat de orice cetatean.

Integral pe Paginademedia.ro