Central European Media Enterprises (CME) a semnat cu divizia pentru piete emergente a MTV Network International (MTVNI) un contract multianual de licenta prin care Pro TV S.A. obtine, efectiv, dreptul de a conduce statia MTV Romania, informeaza un comunicat difuzat marti de CME. Licenta a fost detinuta pana acum de Music Television System SRL, care a negociat timp de mai multe luni cedarea drepturilor de licenta MTV cu mai multe trusturi de presa, inclusiv cu cel condus de Sorin Ovidiu Vantu.

Valoarea contractului nu a fost dezvaluita.

Interesul CME pentru acest post este explicat in comunicatul citat de Costi Mocanu, directorul Pro TV S.A., potrivit caruia "MTV Romania va completa portofoliul nostru de canale de televiziune, printr-o oferta imbunatatita pentru audienta si pentru advertiserii nostri".

Maria Apostol, directorul de comunicare al grupului Pro, a declarat pentru HotNews.ro ca la MTV Romania vor interveni schimbari specifice inceperii unor noi sezoane si ca "vom investi in oameni si formate". Odata cu postul, Pro TV a preluat si echipa actuala de la MTV si "vom aduce oameni doar daca vom avea nevoie de ei", a afirmat Maria Apostol.

Potrivit acesteia, preluarea unui asemenea brand inseamna ca "vom pastra filosofia si valorile MTV".

MTV Romania va continua sa ofere, potrivit comunicatului CME, continut "complet localizat" si va fi inclus in pachetul de canale tematice si de divertisment detinute, in Romania, de CME prin Pro TV S.A., asa incat aria sa de acoperire sa creasca de la 10.5 milioane de romani, in prezent, la 82%.

MTV Romania, post lansat in 2002, concureaza, in grilele distribuitorilor de cablu, cu alte cinci posturi romanesti de muzica, fiind vorba despre una dintre cele mai aglomerate nise de televiziune, unde ratingurile depasesc arareori 1%.

Presa romaneasca a relatat de aproximativ de jumatate de an despre negocieri intre Societatea Music Television System SRL si diverse grupuri media romanesti si straine - inclusiv CME si Realitatea-Catavencu. Music Television System este detinuta de trei companii cu asociat unic, dintre care Chandler International SRL, unde Anghel Ilinca este asociat unic, detine 70%.

CME detine in Romania, prin Pro TV S.A., posturile Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Sport.ro si Pro Cinema.