Productia unuia dintre cele mai de succes seriale TV, Game of Thrones (Urzeala tronurilor), ar putea avea de suferit daca Regatul Unit va iesi din UE ca urmare a votului din referendumul de joi, scrie tabloidul The Sun. Acesta se intreaba daca Brexit-ul ar putea sa insemne chiar "sfarsitul" pentru serial sau pentru secventele filmate in Irlanda de Nord si arata ca nici HBO, nici autoritatile cinematografice din Irlanda de Nord nu comenteaza deocamdata pe aceasta tema.

HotNews.roFoto: Hotnews

Irlanda de Nord, parte a Regatului Unit, este locul de filmare pentru secventele din Game of Thrones legate de Winterfell, casa Familiei Stark. Intre altele, aici au fost filmate multe scene din ultimul episod al serialului, "Battle of the Bastards", ce a fost difuzat de HBO duminica.

The Sun, citand ForeignPolicy.com, arata ca HBO finanteaza partial productia Game of Thrones (ale carei costuri se ridica in medie la 10 milioane de dolari/episod in sezonul 6 si care este filmat si in alte parti ale Europei, inclusiv Croatia, Malta sau Spania) - cu bani din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Nici HBO, nici agentia nationala de film din Irlanda de Nord, Northern Ireland Screen, nu au comentat ce se intampla cu aceasta finantare ca urmare a votului Brexit. In conditiile in care HBO a innoit contractele pentru cel putin un nou sezon, al saptelea, The Sun se intreaba daca "familiile Stark si Lannister nu cumva vor trebui sa caute alte modalitati de finantare a costisitorului serial".