Consiliul Concurentei a anuntat, marti, ca a amendat Publicis Groupe Holdings B.V. cu aproape 170.000 de euro pentru faptul ca, in urma cu trei ani, nu a notificat preluarea agentiei de media Zenith Media Communications. Notificarea este necesara in cazul oricaror fuziuni si achizitii in care valoarea cumulata a companiilor implicate depaseste 10 milioane de euro, iar cel putin doua dintre ele au avut, fiecare, o cifra de afaceri de peste 4 milioane de euro.

Conglomeratul Publicis a preluat, in 2013, 80% din agentia Zenith Media Communications, aflata pana atunci in portofoliul grupului de agentii Centrade (Radu Florescu). Potrivit Consiliului Concurentei, desi erau indeplinite criteriile de prag, operatiunea nu a fost notificata CC in termenul legal.

Consiliul Concurentei a amendat Publicis Groupe Holdings B.V. cu suma de 766.255 lei tinand cond de faptul ca, in preluarea agentiei Zenith, nu a tinut cont de obligatia legala a notificarii CC:

  • "Orice  operatiune de concentrare economica (fuziuni, achizitii), in cadrul careia cifra de afaceri cumulata a companiilor implicate depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si cand cel putin doua dintre companii au realizat pe teritoriul  Romaniei,  fiecare  in  parte,  o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro, trebuie notificata autoritatii de concurenta inainte de a fi pusa in aplicare."