Ringier Romania intentioneaza sa investeasca in piata media in perioada urmatoare, cu scopul de a-si dezvolta infrastructura, se arata intr-un comunicat al companiei. Principalele directii ale acestor investitii vizeaza distributia de presa si domeniul tipografic.

Pentru a isi atinge acest obiectiv, publisherul si grupul finlandez Rautakirja intentioneaza sa evalueze posibilitatile de dezvoltare a pietei in aria distributiei de presa, in vederea alinierii la modele europene de succes.

In domeniul tipografic, Ringier Romania a decis sa investeasca in construirea unei noi tipografii. Proiectul a primit aprobarea board-ului executiv al Grupului Ringier, iar in momentul de fata se cauta cele mai bune optiuni de implementare.

“Am convingerea ca a sosit timpul sa ne indreptam atentia si catre proiecte ce vizeaza infrastructura pentru a ne putea sustine produsele si pentru a contribui in continuare la dezvoltarea pietei media“, a declarat Alexander Theobald, general manager al companiei Ringier Romania.

“Initierea unor proiecte solide in domeniul tipografic si in distributia de presa reprezinta un obiectiv personal pentru mine si imi doresc sa reusesc acest lucru inainte de a ii transfera mandatul succesorului meu, Marius Hagger”, a mai spus Theobald.

Rautakirja este proprietarul companiei romanesti de distributie Hiparion Distribution, fondata in 1999 si parte a grupului finlandez din 2004. Rautakirja este cel mai mare distribuitor si distribuitor de ziare si reviste din Finlanda, Olanda si tarile Baltice.