Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), afirma ca institutia ar putea pierde 675.000 de lei, bani ce fusesera destinati unui software pentru baza de date de la Licente, infomeaza Agerpres.

Valentin JucanFoto: AGERPRES

El a amintit ca anterior s-a stabilit in Consiliu aprobarea unei sume pentru cumpararea acestui software.

"Avem aceasta suma, pe care, independent de vointa noastra si a angajatilor, sunt poate mari sanse sa nu o putem angaja, in sensul de a demara toate procedurile necesare cheltuirii ei. Sunt proceduri complicate si cele doua persoane, mai precis una care se ocupa si este insarcinata cu aceste probleme, acea persoana nu poate sa duca la indeplinire absolut tot ce avem in derulare, plus acest soft pentru dezvoltarea bazei de date (...). Va cer votul ca suma care era destinata softului pentru baza de date de la Licente sa o disponibilizam, urmand ca, dupa discutia cu ministrul Ghinea, sa stabilim tot impreuna cum vom merge mai departe", a spus Jucan.

El a mentionat ca, in opinia sa, suma ar putea fi alocata unor aspecte tehnice si pentru reparatii la sedii ale CNA. "La Ministerul Finantelor cand noi vom merge si vom spune ca avem niste bani si nu stim ce sa facem cu ei o sa spuna: 'Multumim, dati-i inapoi'. Asta este ingrijorarea mea'", a mentionat Jucan.

Propunerea lui Jucan nu a intrunit suficiente voturi ale membrilor CNA pentru a fi adoptata, iar acesta a declarat ca de miercuri va renunta la delegare pentru partea economica.

"Aveti dreptate, este bine sa fie cheltuiti banii, dar in acelasi timp aceasta solutie de a lua banii si a-i transfera de la soft la alte chestiuni, pe motiv ca doamna de la Achizitii nu poate sa faca achizitia, mi se pare foarte ciudat. (...) Cum am putea justifica aceasta chestiune in eventualitatea unui control? (...) Noi trebuie sa facem ceea ce am stabilit ca facem si sa rezolvam aceasta problema", a afirmat Gabriel Tufeanu, membru al CNA.