Trei membri din conducerea publicatiei “Le Monde”, au demisionat, miercuri, din functii, intrucit grupul din care face parte publicatia, La Vie - Le Monde, trece printr-o “grava criza financiara”, relateaza NewsIn.

Demisiile celor trei membri din conducere - Pierre Jeantet, Bruno Patino si Eric Fottorino - vor intra in vigoare din 4 ianuarie 2008. Potrivit actionarilor La Vie - Le Monde, grupul se confrunta cu o pierdere financiara in valoare de 10 milioane de euro.

In 2006, grupul a inregistrat pierderi financiare in valoare de 4 milioane de euro, iar pentru 2007 sunt asteptate pierderi de 5 milioane de euro. Planul de reducere de personal a condus la plecarea a peste 200 de persoane din grup in 2005, incluzind personal de la cotidian si de la imprimeria grupului.

Grupul La Vie - Le Monde a inregistrat sase etape financiare deficitare consecutive si are datorii in valoare de 150 de milioane de euro, in urma unui plan de achizitii realizat de Jean-Marie Colombani.

Cotidianul “Le Monde”, unul dintre cele mai prestigioase cotidiene franceze, este editat de grupul La Vie - Le Monde. Acesta detine si mai multe reviste si suplimente, printre care “Le Monde Interactif”, “Telerama” si “La Vie”, precum si actiuni la mai multe cotidiene regionale din Franta. Grupul, care numara in jur de 3.300 de angajati, a inregistrat, in 2006, o cifra de afaceri de 630 de milioane de euro. Publicatia “Le Monde” a fost condusa, in ultimii 12 ani, de Jean-Marie Colombani, fiind presedinte al publicatiei pentru doua mandate.