Valentin Jucan, membru CNA, a solicitat luni Consiliului sa activeze mecanismul de colaborare institutionala la nivelul organismelor europene de reglementare in audiovizual in legatura cu materialele difuzate de postul britanic de televiziune Sky News care relateaza un posibil trafic de arme desfasurat pe teritoriul Romaniei, informeaza Agerpres.

Presupusii traficanti de arme din RomaniaFoto: Captura SkyNews

Intr-un comunicat de presa, Jucan subliniaza ca CNA trebuie sa sesizeze OFCOM, institutia omoloaga din Marea Britanie, in legatura cu reportajele difuzate, pentru a solicita partenerilor englezi sa verifice daca actul jurnalistic a respectat principiile informarii corecte, al impartialitatii si difuzarii punctelor de vedere ale tuturor partilor implicate.

"Avand in vedere amploarea luata de reportajul in cauza, modul in care presa internationala a preluat informatiile, consider ca CNA este obligat la acest demers, fiind in joc imaginea Romaniei si credibilitatea acesteia. Astfel de situatii nu pot fi tratate cu indulgenta, cu atat mai mult daca se dovedesc a fi false", afirma Jucan, conform comunicatului citat