Ofcom, institutia de reglementare a audiovizualului in Marea Britanie, a transmis, joi, Agentiei de Presa News.ro, ca a primit, in total, 12 reclamatii in legatura cu ancheta Sky News privind presupusii traficanti de arme din Romania, pe care le va analiza cu atentie inainte de a decide daca va investiga cazul.

Presupusii traficanti de arme din RomaniaFoto: Captura SkyNews

Miercuri seara, Ofcom anunta, la solicitarea News.ro, ca sunt sase sesizari.

"Regulamentul nostru cere ca programele de stiri sa fie corecte. Am primit 12 reclamatii referitoare la materialul Sky News, pe care le analizam cu atentie inainte de a decide daca sa demaram o investigatie", a spus purtatorul de cuvant al Ofcom.

Institutia a precizat ca identitatea oricarui reclamant este confidentiala si ca Ofcom va analiza reclamatiile in aproximativ zece zile lucratoare inainte de a decide daca lanseaza o investigatie.

Unul dintre cei care a spus ca s-a adresat Ofcom in cazul materialului difuzat de Sky News este ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache.

Ambasada a subliniat in sesizarea transmisa Ofcom "caracterul imprecis, incomplet si incorect al informatiilor prezentate in reportajul mentionat, care nu sustin concluziile anchetei jurnalistice respective, si care sunt de natura a proiecta o imagine negativa a Romaniei in randul publicului britanic".

Valentin Jucan, membru CNA, a solicitat luni Consiliului sa activeze mecanismul de colaborare institutionala la nivelul organismelor europene de reglementare.

Jucan subliniaza ca CNA trebuie sa sesizeze OFCOM, institutia omoloaga din Marea Britanie, in legatura cu reportajele difuzate, pentru a solicita partenerilor englezi sa verifice daca actul jurnalistic a respectat principiile informarii corecte, al impartialitatii si difuzarii punctelor de vedere ale tuturor partilor implicate.