Valentin Jucan, membru CNA, a adresat luni liderilor principalelor partide parlamentare o scrisoare deschisa in care afirma ca sunt responsabili de starea actuala a presei romanesti. Tot luni, jurnalistul Malin Bot si-a anuntat demisia din functia de redactor-sef Evz.ro. Iar site-ul Wall-Street.ro a anuntat o platforma de continut accesibila pe baza de abonament.

  • Membrul CNA Valentin Jucan le-a adresat, luni, presedintilor principalelor partide parlamentare o scrisoare deschisa in care acuza ca sunt "responsabili de starea presei, respectiv de modul in care publicul din Romania este informat. Daca nu ati sesizat pana acum, increderea romanilor in mass-media traditionala tinde spre zero". El le cere liderilor politici sa se implice in "identificarea de solutii care sa reformeze presa din Romania", care "a ajuns aproape de disolutie". El da drept exemple de subiecte in care politicienii au esuat sa faca ceva: reforma CNA, reforma TVR, fiscalizarea si cadrul de finantare a presei. Membrul CNA propune formarea unui grup de lucru de unde sa plece, catre parlament, "un set de masuri care sa sprijine presa si care, in egala masura, sa-i ofere garantii de independenta". Scrisoarea integrala - pe pagina de Facebook a lui Valentin Jucan.
  • Jurnalistul Malin Bot a demisionat din functia se redactor-sef al site-ului Evz.ro, editia online a ziarului Evenimentul Zilei, dupa cum a anuntat el, luni, pe Facebook. El a demisionat la cateva zile dupa ce el a fost inlaturat si din pozitia de realizator al emisiunii EVZ TV pe care o realiza la B1 TV.
  • Publicatia online Wall-Street.ro, editata de Internet Corp, a lansat, luni, o platforma pe baza de abonament, Wall-Street Pro, ce va oferi "continut exclusiv" si va oferi clientilor "beneficii special gandite impreuna cu partenerii strategici ai proiectului". Detalii aici