Facebook a "umflat" in mod artificial audientele clipurilor video publicitare in ultimii doi ani
Totul a pornit de la faptul ca, acum cateva saptamani, Facebook a dezvaluit pe “Advertiser Help Center” ca a existat o eroare in indicatorul legat de timpii medii de vizionare pentru fiecare clip fiindca nu lua in considerare si vizionarile de sub trei secunde. Facebook spunea atunci ca va schimba masurarea si ca problema s-a rezolvat. Cifra livrata de indicatori era mult mai mare decat cea reala.
Practic indicatorul “Average Duration of Video Viewed” a luat in calcul in ultimii doi ani doar vizualizarile de peste trei secunde, desi foarte multi s-au uitat mai putin de trei secunde si media reala ar fi trebuit sa fie mai mica. Facebook spune ca noul indicator numit , “Average Watch Time” va lua in calcul toate vizualizarile.
Agentiile de publicitate s-au autosesizat si au vrut sa afle mai multe, mai ales ca acel indicator este extrem de important in stabilirea preturilor reclamelor.
Agentia Publicis Media, una dintre cele mai mari, a fost anuntata de Facebook ca, din cauza problemelor cvu aceste masuratori, timpul mediu petrecut de useri pe video-uri a fost supra-estimat cu valori intre 60% si 80%. Cei de la Publicis spun ca este inacceptabil ca doi ani Facebook sa fi livrat date gresite si intamplarea este o dovada ca datele Facebook ar trebui validate si de o terta parte.
Intamplarea este jenanta pentru Facebook care s-a mandrit in ultimii ani cu cresterea puternica a consumului de continut video. Din cauza datelor calculate gresit este foarte posibil ca diversele companii care au paltit pentru publicitate sa fi judecat gresit performanta acestor clipuri. Mai mult, este posibil ca datele sa ii fi determinat companiile sa investeasca in continuare in publicitate pe Facebook, in detrimentul TV-ului sau YouTube-ului.
In plus, multe companii posteaza continut in functie de cifrele de vizualizari, astfel ca au fost induse in eroare.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
But if you use something for free, you are NOT the customer. These companies DO have customers who pay them money, but that’s not you… which means that you are the product!
Let’s not forget what Facebook’s Mark Zuckerberg famously texted his friend:
Zuck: Yeah so if you ever need info about anyone at Harvard, just ask.
Zuck: I have over 4,000 emails, pictures, addresses, SNS
Friend: What? How’d you manage that one?
Zuck: People just submitted it. I don’t know why. They “trust me”
Zuck: Dumb f*cks
Anything you run through a free service goes beyond your control, immediately and permanently. These companies are monetizing your life, and the lives of your family and friends. Again, you are the product, and they’re selling you to anyone who will pay.
No one really runs a service for free.
http://www.theburningplatform.com/2014/02/13/free-services-are-for-suckers/