Cinci ziaristi, concentrare maxima, atentia focusata pe mesaj, capacitate de a face abstractie de tot zgomotul din jur. Asta ne arata un scurt clip filmat miercuri dimineata la DNA Ploiesti de operatorul TV Catalin Avram. El a surprins cinci reporteri ai televiziunilor de stiri care transmiteau concomitent, umar la umar, stirea despre venirea lui Vasile Blaga la DNA.

Cinci ziaristi in exercitiul functiuniiFoto: Facebook / Catalin Avram

Imaginile ne arata cum fiecare reporter isi transmite in direct stirea, facand completa abstractie de colegii care fac exact acelasi lucru. Daca va intrebati de ce stau atat de aproape unul de altul, explicatia e simpla: operatorii trebuie sa prinda in cadru atat figura reporterului, cat si intrarea in institutie, cu sigla. Cum intrarea e una mica, si unghiurile de filmare sunt stranse, iar ziaristii - nevoiti sa stea apropiati unul de altul

Sunt imagini care ne arata dificultatea muncii de reporter, stresul in care reporterii isi fac meseria, dar si frumusetea muncii de ziarist. Reporterul de teren e baza presei, profesionistul esential in transmiterea informatiei: fara el, analistii si comentatorii care umplu seara de seara studiourile TV n-ar avea obiectul muncii.

Imaginile filmate miercuri dimineata la DNA Ploiesti de Catalin Avram: