Realizatorul TV Mihai Gainusa vine, din octombrie, la TVR 1, unde va realiza o emisiune de tip "late night show", "Stirile de maine". El este una dintre cele cateva noutati anuntate de televiziunea publica pentru aceasta toamna, cand institutia va transforma principalul sau post intr-un "canal informativ", dar nu unul de stiri, potrivit schimbarilor de structura de programe anuntate saptamana aceasta la CNA.

Cladirea TVRFoto: TVR

Potrivit structurii aprobate de CNA, TVR 1 va dubla ponderea programelor de informare toamna aceasta, ajungand pana la 48%, urmand sa le reduca pe cele educative si culturale, care vor ramane cu o pondere de 14,25%, respectiv 4,5%. Reprezentantii TVR au insistat, la CNA, ca este vorba despre un profil "informativ", dar ca postul principal al SRTv nu se va transforma intr-un canal de stiri.

  • Caracterul "informativ" dat TVR 1 a fost prezentat la CNA drept un moment "de tranzitie" spre mai multe schimbari la nivel de grila, structura si orientare editoriala, ce ar urma sa fie mai vizibile anul viitor.

Emisiunea lui Mihai Gainusa va aborda, potrivit unui anunt al postului, "cele mai importante evenimente intamplate peste zi (...) o trecere in revista a stirilor zilei, prezentate si comentate intr-o maniera proprie de Mihai Gainusa, intr-un ambient prietenos".

Aceasta emisiune, ce va fi difuzata de luni pana vineri de la 22.30, apare prezentata, in grila depusa la CNA, drept o emisiune de infotainment, cu intentie de informare/educare/divertisment. Pana in primavara, o emisiune de acelasi tip si cu intentii similare a prezentat la TVR Dragos Patraru, trecut intre timp la Digi 24.

Printre celelalte emisiuni noi pe care TVR le introduce in grila toamna aceasta:

  • o emisiune de economie-finante (vineri la pranz)
  • o emisiune despre piata imobiliara (joi dupa-amiaza)
  • talk-show social (luni-vineri dupa-amiaza)
  • talk-show politic (luni-vineri seara - astfel de talk-show-uri au existat si in ultimele sezoane)
  • talk-show cu invitat special (duminica seara)
  • o emisiune de educatie rutiera (sambata dimineata)
  • o emisiune despre animale (sambata dimineata)
  • o emisiune despre televiziunile si radiourile publice din Europa (sambata la pranz)

De la TVR 1 vor disparea filme artistice sau emisiuni precum Nocturne (care trece la TVR 3), Gala Umorului, Ne vedem la TVR, dar vor ramane emisiuni de divertisment, educative si alte emsiuni culturale, inclusiv Garantat 100%, Profesionistii, O data-n viata.