Ionut Cristache, reporterul de la Antena 3 cunoscut ca varf de lance in razboiul postului cu Traian Basescu, a plecat de la televiziunea familiei Voiculescu saptamana trecuta si, potrivit surselor HotNews.ro, urmeaza sa faca o emisiune in prime-time la TVR.

Ionut CristacheFoto: Antena 3

UPDATE TVR confirma emisiunea lui Cristache. Cum explica postul cooptarea lui.

Postul public de televiziune confirma ca Ionut Cristache va realiza principalul talk-show al TVR 1, care va fi difuzat de luni pana joi, incepand cu ora 21:00.

"Decizia de a-l oferta pe Ionut Cristache a venit ca o completare fireasca pentru necesitatea consolidarii echipei TVR in perspectiva noului drum ales de conducerea institutiei", se arata intr-un comunicat de presa al TVR.

Sefa TVR Irina Radu a declarat ca, citata de comunicatul de presa, ca "aveam nevoie de un tanar cu experienta care sa construiasca, impreuna cu o echipa, un nou produs de tip talk-show, adaptat nevoilor si cerintelor pietei. Televiziunea publica are nevoie de un concept diferit, de o altfel de abordare, de o noua perspectiva, mai mult curaj, imaginatie, verb potrivit si pentru publicul mai tanar".

Contactata de HotNews.ro, sefa TVR, Irina Radu, a declarat ca nu comenteaza informatia. Contactat la randul sau, Cristache nu a comentat in privinta emisiunii de la TVR, dar a confirmat plecarea de la Antena 3.

Din informatiile HotNews.ro, e vorba despre o emisiune de dezbatere cu profil politic si social, difuzata la o ora de maxima audienta. Emisiunea urmeaza sa se suprapuna cu campania electorala pentru alegerile parlamentare.

Ionut Cristache a spus pentru HotNews.ro ca decizia de a pleca de la Antena 3 a fost a lui si ca a facut acest lucru "fara resentimente, in maniera amiabila".

Cristache a lucrat opt ani la postul de stiri al Trustului Intact si este cunoscut, intre altele, pentru contrele cu fostul presedinte Traian Basescu din conferintele de presa ale acestuia, prin rolul lui in "anchete" ale Antena 3 referitoare la familia Basescu, precum celebrul caz al presupuselor relatii dintre Gazprom si Ioana Basescu. El a iesit in evidenta si prin gafe precum cea cu Marcel Opris, seful STS, despre care a spus ca e grav bolnav si internat la Viena, pentru ca dupa numai doua ore acesta sa isi faca aparitia la Parlament.

Anul acesta, el a realizat la Antena 3 emisiunea CaN Romania si, impreuna cu Maria Coman, emisiunea Se intampla in Romania.