Portalul Neogen.ro a renuntat la serviciile Trafic.ro, de analiza a traficului online, unde acest site se situa, pana la Craciun, pe primul loc din punct de vedere al numarului de vizitatori, a declarat pentru HotNews.ro directorul Neogen, Calin Fusu. Acesta afirmase in prealabil, pe blogul lui Zoso, ca si Orlando Nicoara, directorul Media Pro Interactiv, ar intentiona sa retraga site-urile din portofoliul MPI de pe Trafic.ro. Contactat de HotNews.ro, Orlando a spus ca nu a luat inca nicio decizie in acest sens.

Potrivit lui Calin Fusu, Neogen s-a retras de pe Trafic.ro deoarece "nu avem nevoie de el", pentru comunicarea externa a datelor de trafic Neogen multumindu-se cu serviciile independente de monitorizare si analiza a traficului online pe care le ofera, de anul acesta, BRAT.

In plus, a spus Fusu, "Trafic.ro apartine unei firme concurente (Netbridge - n.r.), cel putin in zona publicitatii". El a precizat ca a luat decizia de retragere de pe Trafic.ro in perioada sarbatorilor pentru a nu produce valva.

La randul sau, Orlando Nicoara a declarat pentru HotNews.ro ca MPI a nu a luat inca nicio decizie privind o posibila retragere a site-urilor MPI de pe Trafic.ro, dar a confirmat ca exista discutii in acest sens si ca o hotarire va fi luata, probabil, in ianuarie 2008.

Neogen este al treilea mare site care se retrage anul acesta de pe Trafic.ro, dupa ce Softpedia.com si Soft32.com au luat decizii similare in urma cu jumatate de an.

Biroul Roman de Audit al Tirajelor a lansat primele rezultate ale propriului Studiu de Audienta si Trafic Internet (SATI) in octombrie a.c.