Consiliul de Administratie al Radioului public sustine, intr-un comunicat de presa difuzat marti dimineata, ca cercetarile declansate de parchet vizeaza perioada 2011-2014, nu fapte petrecute in mandatul actualilor sai membri, care a inceput in 2014. Comunicatul vine la cateva zile dupa ce au inceput cercetarile impotriva mai multor membri ai CA, suspectati de abuz in serviciu si conflict de interese. Radio Romania sustine, in comunicat, ca este o institutie independenta fata de factorul politic si considera "regretabil ca aceasta institutie prestigioasa este supusa in aceste zile unor campanii mediatice denigratoare".

Comunicatul CA al Societatii Romane de Radiodifuziune:

In urma informatiilor eronate aparute in presa despre activitatea Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune si pentru informarea corecta a publicului larg,

Consiliul de Administratie al SRR face urmatoarele precizari:

Membrii Consiliului de Administratie actual NU au fost invitati pentru cercetari raportate la activitatea prezentului mandat. Acest mandat a inceput in iunie 2014, a fost intrerupt la scurt timp - printr-o solicitare a unui partid parlamentar la Curtea Constitutionala - si a reinceput in decembrie 2014. Potrivit informatiilor oficiale transmise de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, cercetarile se refera la perioada 2011 - 2014, respectiv la mandatul anterior acestui for din Societatea Romana de Radiodifuziune.

In ceea ce priveste activitatea Consiliului de Administratie, acesta NU stabileste firmele care participa la licitatii, nu intocmeste caiete de sarcini, nu participa la comisii de negociere, ci aproba limitele bugetelor alocate si, dupa caz, demararea procedurilor legale in materie de achizitii publice.

Contrar informatiilor publicate in presa, Consiliul de Administratie NU are nicio legatura, in mod direct sau indirect, cu vreo firma de turism care a incheiat contract cu Societatea Romana de Radiodifuziune.

De asemenea, Consiliul de Administratie subliniaza ca:

Informatiile nefondate sau false transmise prin intermediul presei pot duce la decredibilizarea Radio Romania, a carei activitate performanta este de necontestat si pot induce o perceptie falsa in randul opiniei publice.

Radio Romania este numarul 1 pe piata radiourilor in Romania, sustine in mod constant proiecte substantiale in sprijinul educatiei si al culturii si - mai ales - este independent fata de factorul politic. Este regretabil ca aceasta institutie prestigioasa este supusa in aceste zile unor campanii mediatice denigratoare. Si este regretabil ca informatii nesustinute de dovezi fac obiectul unor acuzatii in presa asupra unor membri ai Consiliului de Administratie sau ai unor reprezentanti ai conducerii Radio Romania.

Consiliul de Administratie al SRR isi exprima speranta ca jurnalistii care intentioneaza sa lanseze acuzatii la adresa unor salariati sau reprezentanti ai SRR vor respecta prezumtia de nevinovatie, vor verifica serios informatiile si, de asemenea, vor respecta dreptul la imagine al acestora.

Consiliul de Administratie al SRR manifesta total respect fata de principiile unei corecte administrari, inclusiv fata de principiul transparentei decizionale. In consecinta, toate deciziile si hotararile adoptate sunt publicate pe site-ul institutiei.

In final, Consiliul de Administratie al SRR doreste sa reitereze:

Societatea Romana de Radiodifuziune a sprijinit si sprijina autoritatile Statului in indeplinirea obligatiei de respectare a principiului fundamental al aflarii adevarului in cadrul cercetarilor, raspunzand prompt si complet la toate solicitarile care au venit din partea acestora. Astfel, reprezentantii societatii au asigurat o transparenta totala a oricaror aspecte care au fost puse in discutie, acordand toate lamuririle necesare in cel mai scurt timp posibil.