​Google prezinta lista celor mai populare video-uri de pe YouTube in Romania in 2016. In cea de a patra editie YouTube Rewind Romania, topurile includ, cu putine exceptii, creatii romanesti. Listele YouTube Rewind cuprind video-uri incarcate in 2016 si sunt create pe baza vizualizarilor din Romania, luand in calcul si gradul de interactivitate al video-urilor si tipul lor. Se regaseste aici continut creat de televiziunile traditionale, vlogguri, animatie sau parodii, alaturi de hit-urile acestui an. Cel mai vizionat clip Carla's Dreams are 55 milioane views, iar vloggerul Ilie a depasit si doua milioane views intr-un clip.

Clipul Sub pielea mea de la Carla's Dreams are 55 milioane de vizualizariFoto: Captura YouTube

Anul 2016 a adus si primul vlogger al carui canal a depasit un milion de abonati: Mikey Has. In prezent, in Romania exista 4 canele de YouTube care au depasit bariera de 1 milion de abonati - RotonMusicTV, MediaProMusic, DubstepGutter si Mikey Has, alte doua canale trecand peste pragul de 2 milioane de abonati: Inna si Cat Music.

Top 10 video-uri virale in Romania in 2016 (non-music)

Emisiunile de umor ale postului Antena 1, publicate pe canalele de YouTube ale acestora, s-au dovedit a fi printre cele mai urmarite pe YouTube in Romania in 2016. Show-ul „In puii mei” a generat cel mai viral video in 2016, iar un moment din emisiunea iUmor este pe locul trei. Muzica si umorul celor de la Noaptea Tarziu continua sa genereze printre cele mai populare video-uri, dupa ce anul trecut au fost pe primul loc in aceasta lista.

Creative Monkeyz si personajele lor din serialul Robotzi sunt o prezenta constanta intre cele mai populare video-uri ale anului: Mo si Foca sunt pentru al patrulea an la rand in topul YouTube Rewind. Alaturi de acestia, pe lista celor mai virale video-uri in 2016 regasim provocarile lui Ilie, vloggerul din Chisinau care a devenit foarte popular anul acesta, parodia lui Sergiu si Andrei, realizatorii matinalului de la KissFM, show-ul de stand-up comedy al lui Mihai Bobonete, parodia lui Codrin Bradea pe marginea personajelor din jocul Overwatch, o reclama la dulciuri si un test „altfel” al tehnologiei.

1 Dani Mocanu cere taxa de protectie pentru elevii de liceu - In Puii Mei

2 ACCIDENTE #NoapteaTarziu (Cover amuzant Nosfe ft Ruby - Condimente) - Noaptea Tarziu

3 Ionut Rusu, cele mai tari rugaciuni funny. Cheloo: ”Am ras pana am simtit ca ma sufoc!” iUmor

4 Sergiu si Andrei & Lora - Ne impotrivim (Parodie) - KissFM Romania

5 Overwatch RAP Codrin Bradea : Satana

6 PROVOCĂRI NEBUNE 19 !!! - ilie's vlogs

7 Bobonete - La Vremuri Noi, Glume Noi (Sala Palatului 2015)

8 RObotzi.S04.Ep23.Poker - CreativeMonkeyzArmy

9 Eti Puf - Beat Box - OgilvyRomania

10 Samsung Galaxy S7 Edge vs. iPhone 6S Plus Coca-Cola Freeze Test 9 Hours! Will It Survive ? - adrianisen

Metodologie: Pentru acest top au fost luate in calcul doar video-uri publicate in 2016. Selectia video-urilor pentru aceasta categorie s-a realizat printr-un algoritm care ia in calcul vizualizarile, nivelul de interactivitate (like-uri, share-uri, comentarii) si tipul de continut. Ierarhizarea video-urilor a fost facuta in functie de numarul de vizualizari realizate din Romania. In top a fost retinut doar cel mai popular video de pe un canal, respectiv acela cu cele mai multe vizualizari din Romania.

Top 10 cele mai populare video-uri muzicale pe YouTube in Romania in 2016

Trupa Carla’s Dreams este, pentru al doilea an consecutiv, in topul celor mai populare videoclipuri muzicale de pe YouTube. Mai mult, Carla’s Dreams are cele mai multe mentiuni in lista muzicala YouTube Rewind 2016, respectiv trei. Andra se regaseste si ea cu doua video-uri in top. Piesa “Condimente” a lui Nosfe si Rubi isi pune amprenta pe ambele liste YouTube Rewind de anul acesta: orginalul intregeste podiumul videoclipurilor muzicale, iar cover-ul dupa ea facut de Noaptea Tarziu este locul doi in topul video-urilor virale.

1. Carla's Dreams - Sub Pielea Mea | #eroina (Official Video)

2 Carla's Dreams - Acele (Official Video)

3 Nosfe feat. Ruby - Condimente (Official Video) = Cat Music

4 Willy William - Ego (Official Music Video) - RotonMusicTV

5 Carla's Dreams - Imperfect | Official Video

6 Andra feat. David Bisbal - Without You (Official Video)

7 Nicole Cherry feat Connect-R - Se poarta vara (Official Video)- MediaProMusic

8 Andra - Iubirea Schimba Tot (Official Video)

9. Delia & Deepcentral - Gura ta (Official Video) - Cat Music

10 Vescan feat. Florin Ristei -Las-o... (Xsession Version)

Metodologie: Pentru acest top au fost luate in calcul doar video-uri publicate in 2016, videoclipuri oficiale (de pe canalul care detine continutul), fara video-uri doar cu versuri sau poza. Selectia video-urilor pentru aceasta categorie s-a realizat printr-un algoritm care ia in calcul vizualizarile si nivelul de interactivitate (like-uri, share-uri, comentarii). Ierarhizarea video-urilor a fost realizata in functie de numarul de vizualizari realizate din Romania.