Cotidianul 7plus sustine, in editia din 3 ianuarie, ca trustul Intact ar negocia o posibila vanzare a ziarelor Jurnalul National si Gazeta Sporturilor cu grupul italian RCS MediaGroup, ce detine, intre altele, Corriere della Sera si La Gazzetta dello Sport. Intr-un comunicat publicat pe propriul site, Jurnalul National dezminte ca ar exista negocieri pentru vanzarea publicatiei, iar directorul general al acesteia, Mihai Craiu, a declarat pentru HotNews.ro ca "nu a existat niciun contact direct" in acest sens intre grupul italian si cel roman.

UPDATE: La randul sau, contactata de Hotnews.ro, Barbara Ruggeri, reprezentanta PR al trustului italian de presa, a declarat ca "desi RCS MediaGroup priveste cu interes piata media din Europa de Est, pentru moment grupul nu este implicat in nicio negociere".

In prealabil, o sursa din cadrul Intact afirmase pentru HotNews.ro ca ar fi existat un contact initial, fara a putea preciza daca au inceput si negocieri intre RCS si Intact.

Pe pagina de Internet a Jurnalului National a fost postat, in cursul zilei de joi, un comunicat potrivit caruia "conducerea Jurnalului Naţional este imputernicita de patronat sa informeze ca nu au existat si nu exista negocieri cu RCS Media-Group pentru vanzarea publicatiei".

Mihai Craiu a declarat pentru HotNews ca "e foarte neclar pentru mine" care este scopul demersului 7plus, pe care il califica drept un "atac violent" impotriva Jurnalului National si a trustului Intact. Directorul Jurnalului a afirmat ca, in timp ce in privinta posturilor de televiziune Antena 1, 2 si 4 "exista in mod cert tatonari si negocieri", este "exclusa orice negociere" pentru vanzarea celor doua ziare mentionate, chit ca "abordari poate au fost, dar nu le cunosc eu".

Mihai Craiu afirma ca profitul inainte de impozitare, depreciere si amortizare (EBITDA) pentru Jurnalul National, in 2007, se ridica la circa 1,5 milioane de euro, iar cel al Gazetei Sporturilor - la 2 milioane de euro, in conditiile in care "marea majoritate a ziarelor din Romania sunt pe pierdere".

Potrivit unor informatii obtinute de HotNews.ro, in 2007 ar fi existat o oferta din partea Ringier - grupul ce detine Evenimentul Zilei si Libertatea si care a vandut Media Pro, in toamna anului trecut, cotidianul Pro Sport - privind o posibila preluare a Gazetei Sporturilor pentru suma de 12 milioane de euro. Oferta ar fi fost respinsa de familia Voiculescu, deoarece pretul minim dorit de aceasta pentru ziarul Gazeta Sporturilor si grupul de website-uri conexe s-ar ridica la 25 milioane de euro.