Un scandal in jurul directorului TVR Cluj are ramificatii si in republica Moldova, anunta agora.md. Mai precis, un grup de ziaristi moldoveni ii da replica unuia dintre contestatarii sefului studioului teritorial din Cluj, care criticase desfasurarea unui proiect comun.

Producatorul executiv demisionar al TVR Cluj, Adrian Rozenberg, l-a criticat intr-un interviu in pressone.ro pe directorul TVR Cluj, Romeo Couti, ca "a inventat un proiect de schimb de experienta intre ziaristi din Republica Moldova si ziaristi de la Cluj. Dar oamenii care au fost adusi din Republica Moldova n-au fost adusi pe baza unor criterii clare de performanta. Jurnalistii, de fapt doar jurnalistele, au fost aduse, de exemplu, la un curs de jurnalism pe mobil, unde se presupune ca ai deja niste minime cunostinte de video-jurnalism, adica stii sa filmezi si sa montezi. Or, toate jurnalistele erau, cum sa zic, fete de sticla, unele dintre ele nu facusera deloc teren. In plus, jurnalistele din proiectul transfrontalier au fost de limba rusa. Nu prea intelegeau nici limba romana, deci nu stiu ce "pod peste Prut" a iesit.

Mai multe jurnaliste care au facut parte din proiect au scris o scrisoare de protest catre presedinta TVR, Irina Radu, unde condamna dar si dezmint anumite lucruri spuse de producator, scrie Agora.md.

"Simtim nevoia sa marturisim ca proiectele TVR Cluj: Jurnalist in Romania si Reporter Est, nu au avut nicio clipa continutul unui program de tip "pod peste Prut", reprezentand mai degraba o platforma comuna in care s-au regasit experiente media diverse, deci un exercitiu al diversitatii, la care, spre onoarea TVR, au participat vorbitori si de limba rusa", se arata in scrisoarea de protest.

Conflictul de la TVR Cluj e mai vechi. La inceputul anului, directorul Romeo Couti a fost contestat de cateva zeci de ziaristi din instutie, care l-au acuzat de folosirea incorecta a resurselor umane si financiare.