​Grupul de investitii TCS Capital Management, actionar minoritar al Central European Media Enterprises (CME), grupul international ce detine Pro TV, a cerut companiei sa angajeze o banca de investitii care sa demareze un proces de vanzare a companiei, potrivit Reuters. Este a doua oara cand apare o astfel de interventie, dupa una facuta de managerul TCS in urma cu aproximativ un an.

Potrivit Reuters, TCS Capital Management, ce detinea la data de 12 ianuarie o participatie de 13,4% in CME, sustine ca o vanzare ar produce rezultate bune, avand in vedere activele pe care grupul media le detine in cele sase tari central si est europene unde este prezent. TCS mai mentioneaza ca poarta discutii cu CME referitoare la "preocuparile fata de performanta slaba a CME pe bursa" si ca a sugerat si inlocuirea conducerii grupului.

Reuters citeaza si pozitia CME, companie listata la Praga si pe Nasdaq si unde actionar majoritar este conglomeratul Time Warner:

  • "Board-ul CME s-a concentrat si se concentreaza ferm, in continuare, sa actioneze cat poate de bine in interesul tuturor actionarilor CME si se angajeaza sa continue strategiile ce sustin acest obiectiv".

Este a doua astfel de interventie din partea TCS Capital Management, dupa decembrie 2015 cand Eric Semler, managerul TCS (pe atunci cu o participatie de 10,9% in CME), cerea angajarea unui consultant financiar pentru vanzarea grupului media, dupa cum nota, la acea data, Orlando Nicoara, citand SeekingAlpha.com.