Romania TV a transmis si duminica seara de la protestele antiamnistie si gratiere din Bucuresti. Corina Dragotescu a fost din nou in Piata Universitatii si a spus ca multi manifestanti i-au aruncat, dispretuitor, bani la picioare. In prima parte a transmisiei, postul lui Sebastian Ghita a sustinut ca la proteste ar fi asteptate si galeriile Steaua si Dinamo si a reluat acuzatiile ca ceea ce se intampla in strada ar fi un "atac" la adresa institutiilor statului, cu implicarea "oamenilor lui Iohannis". "Cu siguranta de la noi veti afla adevarul" au spus moderatorii RTV; un reporter din piata avea un catel roz de plus in brate.

Captura RTV - Cine sunt instigatorii iohannisti infiltrati la protesteFoto: Hotnews
  • HotNews.ro a transmis live-text modul cum postul lui Sebastian Ghita a acoperit protestele de duminica seara

Postul ruleaza burtiere cu "Dovada implicarii oamenilor lui Iohannis", "Patru institutii de forta ale statului, atacate in strada" (e vorba de Guvernul, Ministerul Justitiei, Avocatul Poporului si CNA, conform precizarilor din studio" si "Dovada implicarii oamenilor lui Iohannis in destabilizarea tarii" (moderatoarea de la Romania TV mentioneaza sprijinul PNL pentru protestatari).

"Cu siguranta de la noi veti afla adevarul. Adevarul il veti afla in direct de la corespondentii Romania TV din Piata Universitatii", a spus prezentatoarea inainte ca, la 17.50, sa inceapa teleshopping.

ora 18.00 Corina Dragotescu incearca sa il intervieveze pe un domn care vorbeste despre gratierea oamenilor care au furat foarte putini si care sunt pasnici, dar il opreste spund ca "dezbaterea publica a luat aceste forme pe care le vedeti aici in jurul meu". In jur, oamenii scandeaza pasnic, dar din studio moderatoarea afirma ca "acesta nu este un protest pasnic". Moderatoarea spune despre participantii la protest ca "nici macar nu au curajul sa isi arate fata in direct" si ca "protestatarii ar fi rupt cordoanele de politie.

ora 18.20 Moderatoarea si comentatorii din studio (inclusiv Razvan Theodorescu si Hanibal Dumitrascu) sugereaza ca multimea "s-ar simti tradata" de Iohannis, care nu a venit la protest si cares-ar fi intors de la Strasbourg cu alte pareri.

ora 18.27 Un reporter a transmis prin telefon ca protestul nu e violent, oamenii din studio isi insotesc informatia, dar atrag atentia ca oamenii s-au pus in miscare spre puncte-cheie ale protestului, incepand cu Avocatul Poporului. Burtiera anunta: "Imediat: Cum pregateste PNL racolari in strada". Tot "imediat" urmeaza si "documentele panipularii iohanniste", dar si un anunt al ministrului de Justitie privind gratierea. Un comentator afirma ca protestele "paralizeaza acest stat".

ora 18.34 Moderatoarea intreaba: Daca era un presedinte onest, de ce nu a venit sa ne spuna oameni buni, iat ce am aflat la Strasbourg, iata ce spune CEDO?

Ora 19.00 Corina Dragotescu a revenit in studio, avand in continuare, in brate, catelul roz de plus pe care il prezinta "Fifi". Ea spune ca nu a fost agresata, dar ca "ne-am intors in Evul Mediu". De ce? "Din fericire, unul dintre pilonii mitingului a avut grija tot timpul sa spuna oamenilor: stati la un metru de ea. Erau barbati in jurul meu care latrau si imi aruncau bani la picioare. Asa ceva (...) n-am mai vazut. Evul Mediu!"

ora 19.20 Bogdan Chirieac din studio si Niels Schnecker prin telefon insista ca protestele ar reprezenta o minoritate politica ce ar contesta neindreptatit politicile "din programul de guvernare"si in fata careia partidele care au castigat alegerile nu ar trebui sa cedeze, ci ar trebui sa isi aplice programul de guvernare. Bogdan Chirieac arata ca in sondajele de opinie "coruptia era pe locul 7-8, era jos de tot" in interesul populatiei.

ora 20.05 Romania TV se concentreaza pe protestele de la Bucuresti, cele din restul tarii sunt pomenite doar in treacat. Invitatii care au participat pana acum la discutiile din studio au estimat numarul participantilor la manifestatiile din Bucuresti la circa 15.000. Acum, Petre Roman vorbeste despre nemultumirea oamenilor de rand care vor ca lucrurile sa revina la normal, dar iata! El mentioneaza ca printre protestatari se aude si "Jos Parlamentul! Fara Parlament", or asta inseamna, spune el, Jos democratia. Dan Andronic este si el in studio si afirma caeste vorba despre "o miscare de revolta care incearca sa fie canalizata politic."

ora 20.15 Burtierele spun: "Imediat: actiunile ilegale ale sefei DNA, cum profita de proteste", "Imediat: iohannistii, pregatiti sa rastoarne puterea in stat prin forta". Secventa preferata a postului, de la proteste, este o declaratie data Corinei Dragotescu de un "participant la protest", potrivit caruia Iohannis ar trebui sa intervina cu armata si sa puna capat Parlamentului controlat de rusi prin oameni ca Sebastian Ghita. Motiv pentru invitatii din studio sa vorbeasca despre incitare la anarhie.

ora 20.30 Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, este prezentata pe burtiera "Ministrul lui Iohannis care sustinea gratierea, acum la protest"

ora 20.38 Dan Andronic: "Maine in EvZ publicam dovezi privind existenta protocolului SRI-DNA"

ora 21.00 Tema recurenta la Romania TV: de ce nu a venit Iohannis la proteste si de ce poate fi acuzat daca ar veni. / Postul transmite imagini din Piata Victoriei, dar de cele mai multe ori acestea prezinta zone cu grupuri mici de oameni, sunt preferate cadrele stranse

ora 21.10 Ce mai spun invitatii, fara ca moderatoarea Cristina Sincai sa intervina: Iohannis e acuzat ca prin prezenta lui in piata, saptamana trecuta, a prezentat o amenintare la adresa sigurantei nationale. SRI-ul "poate afla cine a platit pentru lozinci", dar "SRI nu-si face treaba". Protestatarii, zice un invitat, ameninta statul de drept: "Protestararii nu-l mai lasa pe domnul Abraham sa mai circule prin Bucuresti. Si asta e un atac la adresa statului de drept".

ora 21.26 Participantii la dezbaterea din studio reiau teoriile ca mitingul este organizat de forte obscure. Unul dintre ei declara ca "SRI este organizatorul acestui miting", dar realizatoarea Cristina Sincai intervine: "Haide, domnu', nu..." Un altul reia teoriile de acum o saptamana, ca demonstrantii au fost instruiti sa vina cu copii si caini pentru a "da impresia ca este un protest pasnic"

ora 21.30 Postul "demonstreaza", cu imagini de la evenimentele din ultimele doua saptamani, ca Presedintele Iohannis ar incerca sa acapareze toata puterea, "pas cu pas"

ora 21.35 Intr-un montaj video impotriva lui Iohannis, postul difuzeaza imagini de arhiva cu diverse declaratii facute in interviuri de diverse personaje, de la Victor Ponta la Dan Puric. Dan Puric explica faptul ca oamenii iesiti in strada sunt "copii" ale caror "suflete au fost rapite" de "forte internationaliste".