​ANALIZA Cum resimt Antena 3 si Romania TV presiunea revoltei anticoruptie. Ce functioneaza si ce nu impotriva abuzurilor TV

de Costin Ionescu     HotNews.ro
Duminică, 12 februarie 2017, 9:23 Economie | Media & Publicitate


Protestul la Romania TV
Foto: Captura Romaniatv.net
Opt dintre principalii 10 clienti de publicitate pe care ii avea Antena 3 in ianuarie fie si-au retras reclama de pe acest post, fie au lasat mult mai putina in ultimele doua saptamani. Noua dintre clientii Romania TV au facut acelasi lucru. Tot in ultimele saptamani, membrii CNA au inceput sa vina mai des la serviciu si sa incerce, cel putin, sa sanctioneze cele doua posturi. Ambele fenomene se fac simtite dupa presiunile intense din partea oamenilor care protesteaza impotriva abuzurilor guvernului, dar si contra televiziunilor care sustin aceste abuzuri, mint si dezinformeaza. Cat de reale si de durata sunt aceste reactii? Si cat de legale, rezonabile din punct de vedere economic sau, pur si simplu, posibile in actualul context politic sunt diversele masuri pe care le-au cerut pana acum protestatarii?

De ce protesteaza oamenii impotriva televiziunilor

Cele doua televiziuni sunt departe de a fi singurele institutii media care comit in mod curent derapaje. Dar spre deosebire de alte posturi de stiri, ziare si site-uri angajate fara rezerve in lupta politica, spre deosebire de "fake news"-urile online, Romania TV si Antena 3 sunt singurele care pot pretinde ca si-au asigurat o audienta captiva si, prin atitudinea lor constanta, garanteaza ca atacurile mediatice impotriva Justitiei sunt mentionate an de an in raportul MCV.

Cum s-au remarcat ele de la inceputul anului?

Antena 3 si Romania TV au fost, alaturi de PSD, Dragnea, Grindeanu, Iordache si Tariceanu, printre tintele principale ale manifestatiilor din ultimele doua saptamani. Motivul este ca cele doua statii, tribunele politicienilor mentionati:
 • s-au aliniat total la discursul PSD-ALDE in privinta initiativelor de modificare a legilor anticoruptie (cum au fost adoptate, din ce motiv, ce scop au ele), au manipulat, dezinformat si intoxicat in privinta acestor initiative legislative,
 • au manipulat, dezinformat si intoxicat publicul telespectator in privinta protestelor de la Victoriei si mai tarziu de la Cotroceni, in conformitate cu discursul guvernamental (proportiile protestelor, natura "violenta" a celor din Victoriei, "irelevanta" numarului de participanti, Soros, bani pentru cei care vin cu copii si caini, conspiratii gen Colectiv-Bamboo, amestecul serviciilor etc.). S-au aliniat la atacurile guvernului impotriva multinationalelor - cu atat mai mult cu cat cele mai multe companii internationale si-au retras reclamele de pe cele doua posturi.
 • au manipulat, dezinformati si intoxicat in privinta pozitiilor adoptate de presedintele Iohannis, forurile justitiei, ambasade, foruri internationale, alte guverne etc.

Atitudinea aceasta vine in continuarea liniei editoriale pe care Antena 3, postul controlat de Dan Voiculescu, o abordeaza de un deceniu, egalata si depasita pe alocuri de Romania TV in ultimul an - a se vedea manipularile fara precedent, electorale si anti-justitie, in favoarea lui Sebastian Ghita si PSD, din 2016.
 • Cand protestele au ajuns la apogeu, Antena 3 lasa impresia unei replieri in pozitia de "moderator" care doreste sa "scoata mania din Romania". Dar dincolo de campaniile de promo si de afirmatia ca trebuie ascultati si multimile din Piata Victoriei, discursul general a ramas acelasi cu cel al coalitiei de guvernamant, iar atitudinea fata de guvernanti - la fel de prietenoasa.

Protestatarii au cerut ca cele doua posturi sa raspunda pentru ceea ce fac. Si si-au indreptat atentia spre principalii piloni ai unei afaceri de televiziune, cei care raman dupa ce scoti din calcul publicul captiv si "spatele" financiar asigurat de proprietari politici. Anume: publicitatea (relatia cu clientii de publicitate), legea (Consiliul National al Audiovizualului) si relatia cu cablistii.


I. Publicitatea

Din informatiile HotNews.ro, in prima saptamana din februarie Antena 3 si Romania TV au livrat clientilor de publicitate mai putin de jumatate din punctele de audienta* pe target comercial (urban, varste 18-49) pe care le inregistrau, in medie pe saptamana, in luna ianuarie. Motivul: un numar foarte mare de clienti fie si-au retras complet publicitatea de pe cele doua posturi, fie au restrans campaniile sau au mutat spoturile din prime time (intervalul de maxima audienta) in alt interval orar cu audienta mult mai mica.

(*In termeni simplificati, punctul de audienta este un procent ce reprezinta numarul telespectatorii care urmaresc, la un moment dat, un program de televiziune (in cazul de fata, o reclama TV), din totalul telespectatorilor sau din totalul telespectatorilor dintr-un anume grup tinta. Punctul de audienta este moneda unica folosita in tranzactiile de publicitate TV.)

Din datele de audienta a reclamelor TV, consultate de HotNews.ro, reiese ca:
 • La Antena 3, doi dintre primii zece clienti comerciali de publicitate din ianuarie (adica eliminand "CNA", care impune spoturi in calupurile publicitare) si-au retras complet reclama, iar sase fie si-au retras-o in cea mare parte, fie au mutat-o in alte intervale orare.
 • La Romania TV, unul dintre primii zece clienti si-a retras complet reclama, iar opt fie si-au retras-o in cea mai mare parte, fie au mutat-o in intervale orare cu audienta redusa. Printre cei care, in prima saptamana din februarie, au avut mai putine puncte de audienta fata de media saptamanala din ianuarie se numara si Winmasters, brand asociat lui Sebastian Ghita.
 • Cu o singura exceptie, multinationalele aflate in topul 20-ul clientilor de reclama si-au retras publicitatea complet sau aproape complet. De notat ca nu toate aveau publicitate pe ambele posturi si ca foarte multe companii mari nu se regaseau oricum in acest top al consumului de reclama, deoarece aveau putina publicitate pe cele doua posturi.

Alte articole pe tema scaderii publicitatii la cele doua statii: Paginademedia.ro:

Clientii si agentiile de publicitate au fost, de la inceputul protestelor, tinta mai multor tipuri de presiuni. De la bun inceput au aparut liste cu branduri vizibile pe cele doua posturi, iar mai tarziu liste cu branduri care s-au retras, date drept "exemplu" pentru cele ramase "sa sustina mizeria". Publicitarii insisi, foarte multi dintre ei participanti la proteste, s-au impartit in doua tabere - cei care sustin presiunile asupra brandurilor si cei care sustin ca brandurile nu au nicio responsabilitate legat de ceea ce se intampla la TV in afara calupurilor de publicitate.

Care dintre aceste presiuni functioneaza si care nu?


a. Apelurile la boicotarea posturilor TV. Oamenii au dreptul sa indemne la boicotarea unor produse, cand acestea contravin principiilor lor - in cazul de fata, prin faptul ca sprijina financiar continutul celor doua posturi. Astfel de apeluri au mai existat si in trecut, atat in legatura cu emisiuni tabloide (la Antena 1, Pro TV, Kanal D), cat si in legatura cu emisiunile postului de stiri Antena 3.

Dar singurele rezultate au fost declaratii ce nu confirma, nici nu infirma ca un brand s-a retras de pe un post (de tipul "in prezent, brandul X nu desfasoara campanii la postul Y"), sau declaratii ca brandul isi pretuieste consumatorii si se plaseaza dincolo de disputele/scandalurile media - vezi cazul Zuzu-Antena 3 de acum un an.

Boicotarea produselor care nemultumesc un anumit grup de oameni este un fenomen vechi la nivel international si analizat pe larg de-a lungul timpului - vezi, de exemplu, un amplu articol care explica de ce nu functioneaza, de obicei, apelurile populare la boicotarea unor produse, asa cum se intampla in cazul brandurilor de la Antena 3 si Romania TV. Si de ce functioneaza actiunile de boicot profesionist, ce vizeaza punctual valorile unui brand (exemplu: boicotarea produselor de imbracaminte purtand marca Ivankai Trump si a altor branduri angajate in lupta politica din SUA, sub Donald Trump).
 • Un caz exceptional, relevant pentru riscurile cu care se confrunta brandurile cand sunt prinse la mijloc in marile confruntari de opinii, a fost, recent, cel al Breitbart.com, site-ul conservator care s-a impus ca referinta media in tabara pro-Trump si ca "model" pentru asa-numitele "stiri bazate pe fapte alternative". In toamna, producatorul de cereale Kellogg's si-a retras reclama de pe acest site deoarece continutul nu se potrivea cu valorile de brand, ceea ce a starnit, in contrareactie, un apel al influentului Breitbart ca cititorii sai sa boicoteze aceasta marca. La fel de relevant, Breitbart nu a avut cum sa reactioneze cand a fost pus pe lista neagra de AppNexus, una dintre companiile de tehnologie de publicitate online care livrau in mod automat publicitate pe acest site.

Argumentul companiilor-client este de obicei ca reclama lor nu are culoare politica, e plasata in calupuri speciale, deci in afara spatiului editorial, iar brandul nu are ce cauta in lupta politica, ci doar in lupta de piata pentru mai multi clienti. Daca acei clienti se gasesc pe un post sau altul, neagreat de alta patura a populatiei, cum pot ei sa ignore acel post? Rezolvarea situatiilor tensionate nu vine de la clienti, ci de la autoritati, in speta CNA, suna argumentul traditional al publicitarilor.

Iar daca vorbesti cu agentiile de media (agentiile care achizitioneaza, in numele clientilor, spatiu de publicitate TV), doar "boicot" sa nu pronunti, dupa amenda usturatoare primita acum doi ani pentru o actiune de boicot impotriva unui concurent din piata. Cel putin, nu vor fi niciodata de acord cu o actiune organizata, ce poate fi asimilata unui "boicot".

b. Apelul adresat brandurilor de a nu mai sustine "mizeria TV".
Un astfel de apel a fost adresat de Frontline Club pe 24 ianuarie si insusit repede de numerosi protestatari, dar si de site-ul dedicat industriei de publicitate IQads.ro.

Astfel de apeluri vizeaza responsabilitatea pe care companiile o au fata de societate si care, spun autorii, nu se regaseste in faptul ca, punand in prim plan interesul de business, sustin prin reclama dezinformarea si abuzurile de la televizor, cu atat mai mult cu acestea afecteaza intreaga societate, ca in cazul ordonantelor privind justitia, nu simpla dezbatere politica.

Multa vreme, dupa aparitia OTV in audiovizualul romanesc, marii clienti de publicitate s-au ferit cat au putut de postul lui Dan Diaconescu, in dorinta de a nu se asocia cu acel tip de continut. Spre sfarsitul deceniului trecut, abia, cand audientele atrase de fenomenul Elodia nu mai puteau fi evitate, iar postul nu avea inca derapajele politice colosale din anii mai recenti, clientii au inceput sa dea reclama si pe acest canal.

 • Notabil, una dintre primele campanii ale unui client important, ce a exploatat chiar tipul de continut oferit de OTV, a fost realizata chiar de autoarea apelului Frontline mentionat mai sus, Raluca Feher. Audienta OTV, arata ea atunci, se potrivea cu publicul produselor promovate in acea campanie. Pe atunci, OTV era privit drept "experiment" si nu devenise "sinonim cu santajul de presa". Intre timp, clientii s-au aglomerat si pe OTV, atat cat a mai existat, iar cale de intoarcere nu a mai fost, chit ca sunt agentii care spun ca au clienti dispusi sa asculte "discutii alternative, cand sunt incalcate principiile de business - au de livrat, dar "not at any cost"" (vezi linkul de mai sus).

Apeluri precum cele mentionate au avut, de data aceasta, rezultate. Multi dintre clienti si-au retras reclama de pe cele doua posturi. Dar in ce conditii?

HotNews.ro a discutat cu mai multi reprezentanti ai agentiilor de media si ai unor clienti, legat de actuala situatie. Ei nu vor ca brandurile sau companiile lor sa apara public in actuala dezbatere si au acceptat sa vorbeasca sub protectia anonimatului.
Istoric, a iesit in evidenta un singur caz de brand care a anuntat public ca si-a retras reclama de pe un post de televiziune - cazul Avon-Acces Direct (Antena 1) din 2013 (atunci, Antena l-a dat in judecata pe jurnalistul care detine Paginademedia.ro, site care listase toti clientii cu reclama in emisiunea respectiva, dar avea sa piarda procesul). In rest, brandurile au preferat, cel mult, sa declare ca intr-un moment sau altul nu desfasoara campanii pe un post cu derapaje.

Potrivit acestor reprezentanti ai agentiilor/clientilor, foarte multe branduri au optat sa se retraga de la Antena 3 si Romania TV in conditiile riscurilor de imagine asociate cu actualele dezbateri publice. Unele au facut-o, probabil pe termen lung: seful de marketing al unei companii a afirmat ca a retras reclama de pe un post "pana la limpezirea apelor". Ce inseamna asta? Nu e clar, a spus el, avand in vedere ca pe celalalt post nu mai rula reclama "de un an, probabil", din cauza continutului acelei televiziuni.

Alti reprezentanti au spus ca, in timp ce unele companii si-au retras complet publicitatea, altele au preferat doar sa si-o reduca substantial sau sa renunte la prime-time, ramanand in calupurile din timpul zilei, cand "predomina stirile" si mai putin dezbaterile, unde se inregistreaza cele mai multe derapaje. Si e de asteptat ca, dupa ce situatia se va mai linisti, cel putin o parte dintre campanii sa revina, cu toate precautiile aferente situatiei fierbinti de acum.
 • "Retragerea e o decizie de PR a agentiilor, pe termen scurt"; "Nu vrem sa ne asociem cu ceea ce e acum la televizor, e prea mult" - explicatii spuse, separat, de doi dintre reprezentantii cumparatorilor de reclama care au discutat cu HotNews.ro.

II. Consiliul National al Audiovizualului

CNA a fost permanent una dintre tintele protestelor tocmai pentru ca este perceput nu ca un arbitru neutru al audiovizualului, ci ca un un for care nu-si indeplineste atributiile si, mai mult, care protejeaza derapajele de la Antena 3 si Romania TV.

Cererile adresate CNA de catre manifestanti au fost cat se poate de diverse - de la a "interzice" cele doua canale la a-si face, pur si simplu, treaba.

 • Institutia este formata din 11 membri. Conform legii, ei trebuie sa fie neutri si sa raspunda doar in fata interesului public. Dar toti sunt numiti politic - confirmati in functie de Parlament si propusi de grupurile parlamentare, guvern, presedintie - si marea lor majoritate actioneaza conform intereselor celor care i-au numit.  
 • Forul este condus, in prezent, de o persoana urmarita penal, Laura Georgescu, dar sedintele sunt conduse, pe rand, de fiecare membru in parte, care stabileste agenda respectivei sedinte.

Dupa declansarea protestelor, forul s-a animat brusc dupa un inceput de 2017 cu multe sedinte ratate si dupa un an 2016 in care activitatea sa a fost in mare parte blocata. Tertipurile descrise de HotNews.ro in 2013 sunt folosite in continuare, ba chiar s-au imbogatit.

In ultimele saptamani de activitate intensa, mai nou cu trei sedinte programate pe saptamana, CNA a dat amenzi, inclusiv postului Romania TV, a reluat discutiile pentru modificarea Codului audiovizual, cu noi prevederi ce tin de protectia minorilor, combaterea discriminarii si demnitatea umana. Dar prin votul majoritatii fie a blocat sau amanat sanctiuni usturatoare, fie a ales sanctiuni "usurele" pentru gravitatea faptelor analizate. Mai mult, membrii sai au mers, tot in acest rastimp, pana acolo incat:

Situatia e de asa natura incat reprezentanta Romania TV la CNA nici nu se mai prezinta, de cateva saptamani, la sedintele forului audiovizual.

Conform Legii audiovizualului, membrii CNA pot fi demisi doar in situatii extraordinare, nu si pentru modul cum isi desfasoara activitatea:
 • sunt demisi de drept daca devin incompatibili, fac parte din partide sau structuri politice, sunt in conflict de interese
 • sunt demisi de parlament daca nu isi pot exercita functia timp de peste sase luni sau daca sunt condamnati definitiv.

In aceste conditii, ce poate si ce nu poate face forul audiovizual, conform legii?

a. Ce nu poate sa faca:

- sa "interzica" anumite posturi. CNA poate sanctiona, poate retrage licente sau injumatati perioade de licenta, poate refuza prelungirea unei licente, dar nu sa "interzica" o televiziune. Chiar Romania TV a reactionat, recent, la valurile de critici invocand prevederile Constitutiei ce garanteaza libertatea de exprimare, interzic cenzura si suprimarea publicatiilor - omitand, in schimb, articolul ce prevede ca "libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine".

- sa emita legi sau sa modifice legislatia in vigoare. CNA nu are drept de initiativa legislativa. Membrii sai pot doar sa propuna parlamentarilor sa promoveze schimbari legislative. Unde pot ei aduce modificari este Codul audiovizual, anume setul de reguli folosit pentru a pune in aplicare Legea audiovizualului.

b. Ce poate/ar putea sa faca, daca ar vrea:

- in primul rand, sa sanctioneze. Avand in vedere ca, potrivit legislatiei, sanctiunile ar trebui sa creasca in cazul in care abaterile unui radiodifuzor continua, se poate ajunge la intreruperea repetata a emisiei si, in ultima instanta, la injumatatirea perioadei de licenta. S-a intamplat, in 2012, cu OTV, care doar pe ultima suta de metri a reusit sa previna in instanta inchiderea postului, dupa ce licenta i-a fost injumatatita repetat de CNA, din cauza publicitatii politice.
 • *Licenta Antena 3 a fost prelungita cu 9 ani in 2014. Romania TV are licenta din 2011, caz in care ar fi obligata automat sa ceara prelungirea licentei, daca aceasta ar fi injumatatita acum.

- sa decida retragerea licentei audiovizuale, cand situatia o cere. Legea prevede acest lucru fie intr-o serie de cazuri "tehnice", referitoare la avize, mentinerea emisiei etc., fie la savarsirea repetata a urmatoarelor fapte: incitarea publicului la ura nationala, rasiala sau religioasa; incitarea explicita la violenta publica; incitarea la actiuni care au drept scop disolutia autoritatii de stat; incitarea la actiuni teroriste. De notat ca membrul CNA Valentin Jucan a invocat deja o tentativa de "subminare a unor autoritati ale statului" in cazul inregistrarilor cu Ghita de la Romania TV.

- sa propuna parlamentarilor sa initieze proiecte legislative. Pe de alta parte, ii revine obligatia sa puna in aplicare schimbarile legii - daca ar trece in Parlament, de exemplu, initiative menite sa imbunatateasca activitatea CNA si sa limiteze partizanatul politic, CNA ar fi obligat sa le aplice.

- cand aduce modificari Codului audiovizual, acestea sa acopere efectiv "portitele" folosite pana acum pentru evitarea sanctiunilor dure in cazuri "sensibile".

III. Relatia cu operatorii de cablu.


Printre cererile formulate de protestatari la inceputul manifestatiilor s-a numarat inclusiv aceea ca operatorii de cablu sa nu mai preia Romania TV si Antena 3. Acest lucru nu este posibil legal. Potrivit principiului "must carry" prevazut in Legea audiovizualului, operatorii sunt obligati sa retransmita toate posturile care se declara libere la retransmisie si nu conditioneaza retransmisia.

Daca vor sa ofere clientilor un numar mare de posturi, operatorii sunt obligati, practic, sa retransmita inclusiv canale cu doar cateva zeci de telespectatori. Iar pe lista statiilor "must carry" Romania TV si Antena 3 ocupa locurile 3 si 4!

DAR, si in aceasta chestiune exista unele precedente. Acum cinci ani, intr-un proiect legislativ depus la Parlament, pentru modificarea Legii audiovizualului, a existat pentru foarte scurt timp o prevedere referitoare la eliminarea principiului must carry. A fost retrasa rapid, dar subiectul a fost preluat si discutat intens, o perioada, la CNA, unde s-au ridicat mai multe variante. Printre acestea, optiunea ca "must carry" sa fie mentinut in anumite limite, iar includerea posturilor sa fie conditionata de un istoric "curat" la CNA. Nu s-a ajuns, insa la nicio concluzie pana in momentul in care la forul audiovizual "s-a schimbat garda" prin venirea unor noi membri, inclusiv a presedintelui Laura Georgescu, si plecarea altora.

De atunci, in contextul escaladarii conflictului dintre Intact si RCS&RDS si al faptului ca televiziunile, lovite de criza economica, respingeau in general ideea unui astfel de risc, subiectul a fost ingropat. A mai reaparut strict informal dupa ce Pro TV a renuntat la statutul de post liber la retransmisie (cablistii platesc pentru a putea retransmite posturile Pro TV).
 • Dupa initiativa Pro TV, si Intact a luat in discutie o posibila renuntare la statutul de "must carry" pentru televiziunile sale, dar fara a ajunge la o concluzie. Interesant ca, in aceeasi perioada, un alt post de stiri ar fi incercat, din informatiile HotNews.ro, sa discute formarea unui "pol" de statii informative, incluzand Romania TV, care sa iasa "la pachet" din must carry, fara ca ideea sa dea roade.

Asa cum au existat astfel de discutii in 2011-2012, pot exista din nou, daca cineva din Parlament sau din CNA are initiativa sa declanseze consultari pe aceasta tema.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

74694 vizualizari

 • +62 (74 voturi)    
  scopul nu scuza mijloacele (Duminică, 12 februarie 2017, 9:57)

  ghilotinadiplomata [utilizator]

  multinationalele ar avea de pierdut daca se asociaza in continuare cu aceste latrine TV, trebuie sa continue disocierea din mai multe motive ;
  tabara psd-ista ataca furibund aceste entitati si se va vedea si domeniul legislativ si cel economic aceasta agresiune ...,
  companiile isi pot atinge obiectivul de publicitate si altfel si mai bine ..
  pe urma exista riscul ca efectul sa fie invers ..iti faci publicitate la A3 si sa iti scada vanzariile
  • +38 (48 voturi)    
   Comment sters de user (Duminică, 12 februarie 2017, 10:46)

   GrinDragneanu [anonim] i-a raspuns lui ghilotinadiplomata

   • +20 (28 voturi)    
    Domnule, nu mai reiterati ideea cu pesionarii! (Duminică, 12 februarie 2017, 11:49)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui GrinDragneanu

    ca intelectual chiar credeti ca sunt toti o apa si-un pamant?
   • +23 (33 voturi)    
    Am o sugestie (Duminică, 12 februarie 2017, 12:05)

    Acidutu [utilizator] i-a raspuns lui GrinDragneanu

    Ar fi bine ca sa nu mai catalogati drept "prostime" pe toti pensionarii si bugetarii. Ca in orice padure lasata in paragina, pe langa uscaturi si arbori bolnavi, carora le-a intrat boala in organism (in cazul concret comunismul si reflexul tatucului), mai traiesc si arbori sanatosi, care incearca sa salveze ce se mai poate salva. Multumesc pentru intelegere.
    • -21 (29 voturi)    
     Ha ha ha ha! Pledoarii către fasciști? (Duminică, 12 februarie 2017, 13:04)

     Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui Acidutu

     Ați avea mai mult succes încercând să-l convingeți pe Hitler să nu mai fie așa de răutăcios cu evreii.
     • +6 (8 voturi)    
      Felicitari ! (Duminică, 12 februarie 2017, 16:34)

      Acidutu [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

      ai reusit sa le da-i un calificativ meritat parimntilor tai!
    • +9 (19 voturi)    
     Comment sters de user (Duminică, 12 februarie 2017, 14:49)

     GrinDragneanu [anonim] i-a raspuns lui Acidutu

   • +21 (25 voturi)    
    antenele si romaniatv (Duminică, 12 februarie 2017, 12:32)

    thatchme [utilizator] i-a raspuns lui GrinDragneanu

    nu resimt presiunea popula ra. daca ar ramane complet fara finantare din publicitate atunci sa vezi.
   • -12 (30 voturi)    
    Democrație fără televiziune! (Duminică, 12 februarie 2017, 12:41)

    Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui GrinDragneanu

    Pentru noi e suficient Facebook-ul și un titlu, două de pe hn!

    Informația prea multă, poate dăuna grav securității.
    • +13 (19 voturi)    
     apai Latrina 3 si raitaru Guitza RTV (Duminică, 12 februarie 2017, 13:05)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

     sunt Izvoare de Informatii Inutile si Propagandistice, faptul ca NU vrei sa accepti asta arata probleme ale tale la mansarda...cu nemiluita, te poti face bine daca semnezi aici
     https://petitieonline.net/petitie/02529049/semnaturi/pg8
    • +5 (9 voturi)    
     te cam agiti bulica (Duminică, 12 februarie 2017, 22:39)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

     cam nasol sa ramani fara bani nu?
    • +2 (4 voturi)    
     Noroc (Duminică, 12 februarie 2017, 23:49)

     europeanul2 [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

     Noroc cu tine Shaoline! Ia mai lumineaza-ne!
    • +2 (4 voturi)    
     Daca exista un CNA adevarat (Luni, 13 februarie 2017, 0:09)

     rov [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

     putem sa ne vedem de treaba noastra...nu sa spalam de rahat tara asta.
   • +13 (19 voturi)    
    FYI (Duminică, 12 februarie 2017, 14:22)

    DrN [utilizator] i-a raspuns lui GrinDragneanu

    Reclame la A3:


    - Libra Bank
    - Paralela 45
    - Nicorette
    - Polisano
    - SENSIBLU
    - GOTHAER
    - Olinth - solutie de nas
    - Triferment
    - KRUK
    - PROFI
    Reclame la A3:


    - Libra Bank
    - Paralela 45
    - Nicorette
    - Polisano
    - SENSIBLU
    - GOTHAER
    - Olinth - solutie de nas
    - Triferment
    - KRUK
    - PROFI
    • +7 (11 voturi)    
     cand si-au retras reclamele? (Duminică, 12 februarie 2017, 14:34)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui DrN

     cand a3 si rtv au inceput sa atace multinationalele, nu cand a cerut publicul, ca publicul a mai cerut si alta data
    • +10 (14 voturi)    
     adica firmele .. (Duminică, 12 februarie 2017, 14:48)

     akillies [utilizator] i-a raspuns lui DrN

     ..lui tariceanu (libra bank) &CO ?!?!??
    • +8 (10 voturi)    
     ups (Duminică, 12 februarie 2017, 16:36)

     dj [utilizator] i-a raspuns lui DrN

     S-a retras Dr Oetker!
    • -12 (14 voturi)    
     jos publicitatea (Duminică, 12 februarie 2017, 17:59)

     U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui DrN

     Din pacate, hantenele, la care eu ma uit si atunci cind Basescu ne interzice, le fac o reclama desantata Kodrutei Chiovesi, securitatii, lui Dragnea.srl si prostilor.ltd desi toti acestia e evident ca nu le platesc serviciile.
  • +28 (32 voturi)    
   Merită adăugați și B1,și Ev.Zilei. (Duminică, 12 februarie 2017, 12:26)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui ghilotinadiplomata

   Și aceștia insultă protestatarii,sunt de partea PSD și a pușcăriașilor.Ion Cîrstoiu parcă a înnebunit!Merită boicotați.B1 sunt mai preocupați de viața pușcăriașilor decât de a românilor cinstiți.
   • +28 (30 voturi)    
    CORECT (Duminică, 12 februarie 2017, 13:06)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    + Omniprezentul utecistopecerist Ion Cristoiu care va ramane celbru cu intrebarea cine a finantat laserele din Piata Victoriei
   • -12 (20 voturi)    
    Democrație! (Duminică, 12 februarie 2017, 13:13)

    NaftuliVasile1 [anonim] i-a raspuns lui asavreau

    „Numai noi suntem cei corecți politic”.
    Parcă asta seamănă a dictatură.
    • -7 (11 voturi)    
     e dictatura democratica (Duminică, 12 februarie 2017, 17:56)

     demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui NaftuliVasile1

     Si crimele sunt permise daca sunt pasnice. Traiasca statul de drept!
   • -2 (10 voturi)    
    tovarasa, tovarasa, (Duminică, 12 februarie 2017, 16:48)

    U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    uite ce mi-a zis Gigel...
 • +40 (54 voturi)    
  Publicitatea (Duminică, 12 februarie 2017, 9:59)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Orice studiu serios va arata ca publicul spălatilor pe creier care urmaresc Haznaua 3 si Guitza TV nu e o tinta pentru firme (exceptie Sensiblue si Catena care sa incapatineaza sa finanteze posturile securistilor). Cu suta de lei pe care le-a dat-o Ciocoiul de Teleorman, nu cred ca mancurtii pot lua mai mult de 2-3 pizza Dr. Oetker cu e-uri produse de PSD. Cât despre tineri, desi poate unii ar cumpara de la IKEA, faptul ca e vedem reclamele pe trompetele mafiotilor, sper sa opteze pentru un producăctor de mobilă mai putin dispus la compromis. Felicitari tuturor celor care si-au retras publicitatea de pe cele doua posturi pline de jeg. Puteti d o lista? Merita sprijiniti.
  • +25 (33 voturi)    
   Solutia? Simplu... (Duminică, 12 februarie 2017, 11:29)

   BanateanulVesel [anonim] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   ...boicotati produsele Sensiblue si Catena, cei care finanteaza aceste posturi TV. Daca raman cu produsele lor in regale, o sa regandeasca strategia de marketing. Ori se vor retrage de pe piata romaneasca. nici o pierdere(!), ori se distanteaza de aceste posturi TV!
  • +14 (20 voturi)    
   Sa nu (Duminică, 12 februarie 2017, 11:48)

   Maica Reteza [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Pe de altă parte mai sunt și alte studii care arată că:
   - audiența acestui tip de haznale, formată din oameni săraci, fără studii, este foarte ușor de "convins" prin repetarea unui mesaj, oricât de tâmpit ar fi acela. Și oamenii ăștia, e drept, nu au cine-știe-ce biugete de cheltuieli dar sunt foarte mulți;
   - audiența spălată, cu studii, care nu se uită la haznale, e mai atentă la ce cumpără și repetarea idioată a unui mesaj, fie el o știre bombă cu Soroș sau o reclamă, nu are mare efect, audiența asta este mai atentă pe ce dă banii. Are mai mulți bani, OK, dar reclama tâmpă repetată nu are așa mare efect și, în plus, e și mult redusă ca populație.

   Automat e foarte tentant pentru vânzători să se adreseze primei categorii de public. Mulți și... Hai să nu zic proști ci ușor de convins.
  • +20 (22 voturi)    
   Haznaua 3 nu este afectata de retragerea (Duminică, 12 februarie 2017, 12:01)

   Ord [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   publicitatii deoarece face parte din INTACT. Majoritatea angajatilor de acolo au contract de munca pe compania mama INTACT, asa ca banii daca nu se incaseaza de la publicitatea de pe A3, ei vin de la Antena 1, Antena Stars, Radio Zu, Euforia si alte firme de print, unde publicitatea nu este afectata.
   Este ca si cum ai taia capul Hidrei, nu se intampla nimic...
   Aaaa daca retrageau publicitatea de la INTACT era ata treaba.
  • -3 (5 voturi)    
   vrabia malai viseaza... (Luni, 13 februarie 2017, 1:52)

   U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   probabil ca mata n-ai avut nici macar o cotineata de 3 mp cu care sa faci o afacere...
 • +22 (32 voturi)    
  Care sunt clientii? (Duminică, 12 februarie 2017, 10:23)

  Pac-pac [utilizator]

  Care sunt concret clientii care s-au retras de pe aceste 2 posturi TV?
  Nu de alta dar eu nu ma uit la ele, deci nu stiu cine-si face reclama acolo dar d.p.d.v. comercial as dori sa stiu cine sunt clientii respectivi ca sa cumpar produsele lor in detrimentul concurentei (care probabil finanteaza in continuare aceste doua infectii media, extrem de nocive pentru societate!)
  • +15 (17 voturi)    
   lista (Duminică, 12 februarie 2017, 11:24)

   insist pana la capat [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

   o gasesti pe paginidemedia.ro
  • -23 (33 voturi)    
   Democrație! (Duminică, 12 februarie 2017, 11:36)

   NaftuliVasile1 [anonim] i-a raspuns lui Pac-pac

   Populația este împărțită, cei ce sunt „corecți politic” și cei ce sunt „necorecți politic”, iar cei ce comandă reclame (pe banii noștri) trebuie să fie auziți și văzuți de ambele tabere. Numai în „comunism” se făcea reclamă pentru o singură tabără, de aceea am făcut răscoluția.
   • +13 (17 voturi)    
    Cand A3 minte, nu poate sa se bucure de (Duminică, 12 februarie 2017, 11:51)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui NaftuliVasile1

    aceleasi drepturi. Democratie nu inseamna dreptul de a fura, a talhari, a dezinforma si a distruge moralitatea din societate!
    • -10 (16 voturi)    
     Democrație! (Duminică, 12 februarie 2017, 13:35)

     NaftuliVasile1 [anonim] i-a raspuns lui Maniu

     Dar cănd mint ceilalți, „democrații” sau nu spun tot adevărul, sau ascund adevărul în fraze aiuristice ce este? Eu sunt convins că fiecare televiziune are gradul ei de manipulare, chiar și televiziunea publică și îmi pare rău că este așa.
     Nu am făcut referire la furt și tâlhărie.
  • +11 (17 voturi)    
   boicot (Duminică, 12 februarie 2017, 11:46)

   popaciuca [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

   iti spune eu 2 mari care inca paltesc Latrinele: Selgors si Penny. Eu nu mai calc prin aceste magazine
   • -3 (5 voturi)    
    inversiunea literelor e un sindrom (Luni, 13 februarie 2017, 1:54)

    U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui popaciuca

    Nu mai calca pe nicaieri, stai acasa si fa exercitii de tastare corecta..
  • +11 (11 voturi)    
   Gasesti linkurile (Duminică, 12 februarie 2017, 12:21)

   Alor [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

   Gasesti lista cu firmele respective chiar in linkurile din articol.
 • +30 (40 voturi)    
  vai de noi (Duminică, 12 februarie 2017, 10:30)

  baronulmunchausen [utilizator]

  A tine televiziunile antena 3 si rom.tv in pachetul "must carry" reprezinta indobitocirea populatiei la nivel institutional. Practic institutia CNA , platita din bani publici, accepta de ani de zile aceasta stare de fapt, si nu se intrevede nici o portita de scapare deocamdata.
  • +17 (25 voturi)    
   E normal (Duminică, 12 februarie 2017, 10:58)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui baronulmunchausen

   In CNA sunt indivizi de acelasi calibru cu slugile platite de securistii Voiculescu si Guitza, Odosul R. Cristea si altii ca ei. CNA e politia proagandistica a PSD+ALDE si a mafiotilor care au ca singur scop jaful si distrugerea Romaniei. O institutie DEFINITIV compromisa care trebuie desfiintata si reorganizata apolitic.
   • +10 (12 voturi)    
    Exact, persoane needucate fac parte din CNA (Duminică, 12 februarie 2017, 11:53)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    pentru ei cuvinte precum "c&*va" sunt acceptabile la ore de varf, sa le auda toti copiii, pt. ca "sunt in dictionar". Va dati seama de unde provin, social, personajele astea? Din bordeiul cel mai mizer MORAL nu material!
   • +8 (12 voturi)    
    Am să-mi fac o firmă numită CNA. (Duminică, 12 februarie 2017, 12:38)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    Așa cum ei permit terfelirea numelui România unui post tv care învrăjbește românii,minte și face propaganďă bolșevică invitând numai bolșevici boșorogi și dușmănoși,firma pe care o voi face va avea domeniul de activitate prostituție,trafic de droguri,de arme,terorism.Să le fac concurență și să le iau clienții pentru publicitate.Cei care mai fac publicitate la Antena 3 și România tv sigur sunt dușmanii românilor și prietenii hoților.
 • +10 (18 voturi)    
  Romanii (Duminică, 12 februarie 2017, 10:50)

  Snitzelvienez [utilizator]

  Cei mai mari consumatori de medicamente din lume. 90 % din reclamele tv sunt la medicamente numite ilegal suplimente alimentare
  • +10 (14 voturi)    
   CNA (Duminică, 12 februarie 2017, 11:51)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

   CNA vegheaza pentru tine... ca sa permita finantarea latrinelor cu reclame de la asa zise medicamente si firme „roșii" cum sunt Catena si SensiBlue (finantatoare de secusti si slugi de-ale lor).
 • +6 (16 voturi)    
  vezi pe paginademedia... (Duminică, 12 februarie 2017, 10:51)

  LarryKing [utilizator]

  ... unde ai o monitorizare. S-ar zice ca pe lista de produse care isi fac reclama la cele doua posturi mizere nu au mai ramas decat medicamente si cateva lanturi de retail. Cei pe care ii poti boicota zilnic sau frecvent cu votul tau in fata raftului s-au cam retras. Asta cred ca explica si saltul subit de obiectivitate la A3.
  • +7 (11 voturi)    
   IKEA (Duminică, 12 februarie 2017, 11:49)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui LarryKing

   O vad cu reclama consistenta pe site-urile ticalosilor. Tui Travel, la fel.
 • +13 (19 voturi)    
  Dupa ne-ati mintit cu TV(90),acum ne tampiti cu TV (Duminică, 12 februarie 2017, 10:52)

  Plagarus [utilizator]

  Generatiile de dupa 90,nu mai se uita la anacronicile kanale tv,dedicate / servite nostalgicilor si pensionarilor patrioti.
 • +12 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 12 februarie 2017, 11:06)

  [anonim]

  • +3 (7 voturi)    
   Depinde (Duminică, 12 februarie 2017, 11:48)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui

   .. poate ca firme ca IKEA, CrisTim sau FOX au vreo datorie de platit mafiei PSD+ALDE. In Romania orice e posibil...
 • +12 (22 voturi)    
  Halucinant! (Duminică, 12 februarie 2017, 11:07)

  MichiuStefan1 [anonim]

  Halucinant, infiorator este sentimentul dupa ce vizionezi si pentru cateva minute emisiunile acestor oficine.Nu cred ca un om normal poate viziona repetat "show-urile",citi titlurile de pe burtiera fara sa-i fie afectata ratiunea!Oficinele duc la imbolnavirea natiunii,indobitocirea ei, atenteaza la siguranta nationala prin atacurile la Institutiile statului,prin aberatiile sustinute de diversi nemernici si frustrati care-si gasesc acolo platforma unde-si deverseaza umorile.Si, prin quasitotalitatea lipsei masurilor coercitive ale institutiei de profil, platita gras din banii nostri, induc-pe buna dreptate- concluzia ca sunt intr-o impunitate totala!Ca cetatean, ma simt umilit de aceasta situatie!Asa cum se interzic-sau se penalizeaza dur- emisiunile cu caracter obscen, rasist, etc la fel trebuie procedat si cu aceste posturi, telespectatorul este lipsit de aparare fata de manipulare fatisa,dezinformare, minciuni,partizanat politic.Pentru sanatatea natiunii,interzicerea acestor oficine, devine un act necesar si salutar!
  • +8 (10 voturi)    
   Nu ma uit, nu m-am uitat si cred ca astia (Duminică, 12 februarie 2017, 11:55)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui MichiuStefan1

   vor plati o data si-o data raul facut Romaniei. Uitati-va la diferenta de civilizatie dintre emisiunile italiene si cele din Romania. E astrala.
 • -1 (5 voturi)    
  dedicatie (Duminică, 12 februarie 2017, 11:12)

  Walking_dead [utilizator]

  https://www.youtube.com/watch?v=e7qQ6_RV4VQ
 • -14 (26 voturi)    
  Democrație (Duminică, 12 februarie 2017, 11:25)

  NaftuliVasile1 [anonim]

  Vreau posturi de televiziune de ambele părți (dacă tot ne-am divizat) să pot face o medie, cât mint unii și cât mint ceilalți, „democrații” și „nedemocrații”.
  Dacă vreți să fie otova, dați legi „democratice” și faceți „partidul comunist” pe care îl tot înjurați.
  • +4 (12 voturi)    
   De partea hotilor? Asta inseamna de ambele (Duminică, 12 februarie 2017, 11:56)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui NaftuliVasile1

   parti, deci apologia infractiunii.
   • +5 (9 voturi)    
    "Ambele parti" adica vrei si de partea hotilor (Duminică, 12 februarie 2017, 15:20)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

    aveti tot grupul Intact, RTV si TVR.
 • +9 (17 voturi)    
  Principiul "must-carry" si atributiile CNA (Duminică, 12 februarie 2017, 11:34)

  Obi Wan [utilizator]

  Pentru a intelege de ce se aplica acest principiu trebuie intrat putin in profunzime.
  Principiul "must-carry" isi are radacina in Directiva privind serviciul universal (art. 31 din Directiva 2002/22/CE).
  Dat fiind ca o directiva se trebuie transpusa in legislatia nationala, statul roman a ales (prin art. 82 din Legea nr. 504/2002) o modalitate aparte de aplicare a principiului si a extins scopul avut in vedere in directiva. Articolul din directiva trebuie interpretat in coroborare cu ceea ce este mentionat in Recitalul (Considerentul) 43 din directiva si, prin urmare, principiul "must-carry" trebuie aplicat numai din consideraţii ce ţin de interesul public şi numai dacă este necesar pentru îndeplinirea obiectivelor de interes general definite clar de statele membre.
  Dupa cum se vede cu ochiul liber din lista programelor must-carry, CNA nu a facut o asemenea analiza. Au preluat practica existenta in CNA de ani de zile si o duc mai departe indiferent ce spun normele europene. La o analiza reala a ceea ce este trecut in directiva, apreciez ca 70-90% din acea lista trebuie eliminata.

  Exercitarea atributiilor CNA.
  Aici am de spus urmatorul lucru: cum credeati ca se va ocupa de aceste derapaje un organ de conducere colectiv ?
  Spre deosebire de o conducere executiva, acest tip de conducere - conducerea colectiva - poate atinge performanta doar daca membri nu au nicio legatura cu factorul politic, iar moralitatea acestora este ireprosabila. Dupa cum se vede ... avem o problema. Aici se poate face mult, dar este nevoie de vointa.
  Managementul schimbarii este un lucru dificil, dar odata demarat produce, cum este si normal, schimbarea.
  • +3 (9 voturi)    
   Super comentariu - multumesc (Duminică, 12 februarie 2017, 11:57)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Obi Wan

   profesionist - sau, cum bine spune cineva mai sus -tehnocrat.
 • +7 (17 voturi)    
  Halucinant! (Duminică, 12 februarie 2017, 11:36)

  MichiuStefan1 [anonim]

  Halucinant, infiorator este sentimentul dupa ce vizionezi si pentru cateva minute emisiunile acestor oficine.Nu cred ca un om normal poate viziona repetat "show-urile",citi titlurile de pe burtiera fara sa-i fie afectata ratiunea!Oficinele duc la imbolnavirea natiunii,indobitocirea ei, atenteaza la siguranta nationala prin aberatiile sustinute de diversi nemernici si frustrati care-si gasesc acolo platforma unde-si deverseaza umorile.Si, prin quasitotalitatea lipsei masurilor coercitive ale institutiei de profil, platita gras din banii nostri, induc-pe buna dreptate- concluzia ca sunt intr-o impunitate totala!Ca cetatean, ma simt umilit de aceasta situatie!Asa cum se interzic-sau se penalizeaza dur- emisiunile cu caracter obscen, rasist, etc la fel trebuie procedat si cu aceste posturi, telespectatorul este lipsit de aparare fata de manipulare fatisa,dezinformare, minciuni,partzanat politic.Pentru sanatatea natiunii,interzicerea acestor oficine, devine un act necsar si salutar!
 • +4 (10 voturi)    
  Comparati Mezeluri FOX (Duminică, 12 februarie 2017, 11:45)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ca sa sustineti goarnele hotilor, A3 si Guitza TV. ”Sa ne strângem mâna, sa iertam", Sa facem pactul cu hotii si ticalosii - sunt ultimele mesaje ale acestor lătrători si ///. Cumpărati Mezeluri FOX, cu ingrediente marca PSD+ ALDE.
 • -8 (18 voturi)    
  Proverb optimizat (Duminică, 12 februarie 2017, 11:56)

  DanTeo [utilizator]

  Câinele moare de drum lung si jurnalistul de grija altuia.
 • +9 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 12 februarie 2017, 12:04)

  [anonim]

 • +10 (18 voturi)    
  Puterea haitei A3 (Duminică, 12 februarie 2017, 12:11)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Repet pentru a zecea oara:
  - Haita A3 e forta care conduce Romania. Spun "haita" pentru ca ataca organizat, programat, sub conducerea cu mana de fier a masculului Alfa. Fiecare are rolul sau si nu intervine decat atunci cand masculul Alfa ii indica.
  - Sunt adevarati maestri ai manipularii prin procedeurile: jumatati de adevar urmate de minciuni, scoaterea din context a afirmatiilor celor supusi de ei linsajului, distorsionarea afirmatiilor acestora.
  - Au reusit sa bage frica in oasele intregii clase politice, inclusiv in cele ale penelistilor invitati, care apar ca si cand ar fi hipnotizati de haita.
  - Au carisma, indeosebi masculul Alfa, care are pregatire de predicator si care isi utilizeaza procedeurile insusite in scoala de predicatori, indeosebi tonalitatea vocii si gestica.
  (Voi reveni cu completari).
  • +5 (9 voturi)    
   Cum manipuleaza haita A3 in aceste zile (Duminică, 12 februarie 2017, 15:40)

   Ciobanul Bucur [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   Pai conduce toate dezbaterile spre ideea ca Guvernul a procedat legal, in sensul ca ARE DREPTUL de a da OUG, cum de altfel a facut si Guvernul Ciolos, inclusiv pentru modificarea Codului penal. Din pacate, invitatii PNL cad in aceasta capcana si nu demonteaza aceasta maipulare.
   Manipularea trebuie devoalata astfel:
   - Guvernul Ciolos a facut acele modficari strict la cerintele exprese al CCR, fara a aduce si alte modificari DE SUBSTANTA Codului, fara a afecta functionarea statului de drept. In plus, modificarile, prevazute initial intr-un proict de LEGE, fusesera deja aprobate de Senat, dar stateau de mult timp la Camera Deputatilor care nu le introducea pe ordinea de zi, astfel ca Guvernul a fost nevoit sa recurga la OUG.
   - Protestatari acuza faptul ca OUG Grindeanu a fost data noaptea, fara a fi pe ordinea de zi, fara discutii prealabile, dar aceste acuzatii nu sunt facute in acest sens decat ca probe ca Guvernul Grindeanuu ERA CONSTIENT ca da o lovitura statului de drept.
 • +3 (11 voturi)    
  O modificare a legislatiei ce reglementeaza (Duminică, 12 februarie 2017, 12:20)

  Susufler0 [utilizator]

  domeniul audio-vizualului, cu dispozitii mai restrictive pe de o parte, in ceea ce priveste obtinerea licentelor de catre posturile TV si mai severe, pe de alta parte in ceea ce priveste sanctionarea incalcarilor legii de catre operatorii TV precum si depolitizarea totala a CNA , cred ca ar fi o solutie pt deparazitarea climatului asta infect ce s-a instapanit in media vizuala romaneasca.

  PS. Dar care partid politic are interesul sa porneasca aceasta lupta si ce vor face partidele beneficiare a "mlastinii" legislative actuale ?
 • -13 (27 voturi)    
  Cine nu e cu noi e împotriva noastră (Duminică, 12 februarie 2017, 12:30)

  Un cititor [utilizator]

  Deviza masonilor. Așadar de unde știu protestatarii ce difuzează cele două televiziuni incriminate dacă pretind că nu le urmăresc? Care sunt noii dușmani de clasă ai neomarxiștilor de la HN?
 • +9 (17 voturi)    
  Respect! (Duminică, 12 februarie 2017, 12:36)

  aricu [utilizator]

  Respect pentru firmele care au luat decizia de a-si scoate sau limita reclamele pe aceste posturi. Am vazut care sunt si o sa cumpar cu incredere produsele lor, chiar o sa le aleg in locul altora datorita acestei masuri care mie mi-a dat mai multa incredere in managementul lor.
 • -9 (21 voturi)    
  Propaganda (Duminică, 12 februarie 2017, 12:49)

  Tambrian [utilizator]

  O asemenea analiza se lansa inainte numai de la nivelul biroului propaganda al CC al PCR. Cei ce nu sunt ideologic pe linia noastra trebuiesc exclusi,da-ti afara din serviciu si trimisi la canal. Oficinele (!) trebuiesc desfiintate, redactorilor sa li se faca dosare penale iar celor care se uita la aceste oficine (!) sa li se aplice amenzii usturatoare si declaratie la politie cu specificarea posturilor pe care le urmaresc. O ce grea este democratia pentru unii.
  • +7 (13 voturi)    
   Nu doar atit (Duminică, 12 februarie 2017, 13:10)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Tambrian

   Multinationalele sa fie interzise, sorosistii sa fie declarati dusmani ai poporului, cei de pe lista de instigatori a lui Carmen Dan sa fie arestati, sa fie adusi sustinatorii guvernului de la Teleorman, Craiova etc care sa impuna ADEVARATA democratie etc etc. Oare cine te-o fi platit?
 • +10 (20 voturi)    
  Proces colectiv impotriva celor doua televiziuni (Duminică, 12 februarie 2017, 12:51)

  DrN [utilizator]

  O postare mai veche care devine iarasi de actualitate. Poate gasim niste avocati curajosi:

  - recomand ca unii avocati care au experienta proceselor de grup cu bancile sa deschida lista pentru a-I da in judecata pe Dragnea&co, Antena3 si RTV. Motivul - calomnie si insulta. Fiecare protestatar sa ceara daune morale de 1000 RON. Avem dovezi indubitabile si procesele vor fi castigate. 1000 RON * 600 000 protestatari = 600 000 000 RON ( aprox 150 mil EUR ). Cu aceste sume cele doua televiziuni si ceilalti denigratori vor disparea automat si legal.
  • +7 (13 voturi)    
   Cloaca de la Antena 3 trebuie desfiintata (Duminică, 12 februarie 2017, 14:00)

   Entiu [utilizator] i-a raspuns lui DrN

   Tara nu este divizată, ci împărțită în hoți și cinstiți

   Si dacă toți ziaristii ar fi imparțiali, nu cum sunt cei de la Antena 3 si TVR, alta ar fi evoluția conștiinței civice.!
  • -3 (5 voturi)    
   si vrabia asta tot malai viseaza// (Luni, 13 februarie 2017, 2:02)

   U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui DrN

   mai vrei inca 1000 de lei? ailalti nu ti-au ajuns?
   • +1 (3 voturi)    
    Numai tu esti platit pt postari, (Luni, 13 februarie 2017, 11:10)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui U_swamp

    asa ca ti-e greu sa intelegi
 • -13 (21 voturi)    
  asa s-au instalat si comunistii, (Duminică, 12 februarie 2017, 13:18)

  demaGOCU [utilizator]

  Luptand pentru dreptate si egalitate. In primul rand au luptat impotriva propagandei imperialiste. Antena3 si RTV sunt ultimele posturi libere, care nu apartin de Republica Socialista Soros.
 • +9 (11 voturi)    
  Solutia? Amenzi! (Duminică, 12 februarie 2017, 14:42)

  miculggnt [utilizator]

  Eu ma uit la Digi24, Realitatea si, din ce in ce mai putin, la B1. Vad ca multi cer inchiderea sau scoaterea de pe cablu a Romania TV si Antena 3. Desi sunt niste posturi toxice, cat de democratic este sa le inchizi doar pentru ca nu corespund vederilor tale despre lume? Cred ca solutia ar fi amenzi multe (pe care, din pacate, nu are cine sa le dea), inchiderea fiind un pas totalitar. Cat despre reclame... da, ideea boicotarii anumitor produse e buna, dar ce faci, de exemplu, cu Catena, care are reclame si pe Romania TV, si pe Realitatea? Intr-un loc e buna, intr-altul nu? Vreau sa spun ca lucrurile nu sunt in alb si negru!
  • -4 (6 voturi)    
   dar mata n-ai telecomanda? (Luni, 13 februarie 2017, 2:03)

   U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui miculggnt

   de ce-ar fi cineva atit de idiot incit sa ceara anularea principiului must carry?
   • 0 (2 voturi)    
    nu ai inteles (Miercuri, 15 februarie 2017, 9:47)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui U_swamp

    la ce Audienta are Latrina 3 si raitaru Guitza TV de ce nu procedeaza ca HBO ? simplu, asa nu mai avem nici o problema ! INSA nu UITA HBO este Calitate !
 • +8 (10 voturi)    
  badea (Duminică, 12 februarie 2017, 14:55)

  KostasP [utilizator]

  Are 2 job-uri. Unul la h3 si un part-time la radio zu. Deci nu o duce f bine.
  • +7 (9 voturi)    
   are cheltuieli cu pampersii copilului (Duminică, 12 februarie 2017, 15:21)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

   iar dragutza lui Bruna s a dezis sistematic de Latrina INTACT
 • +8 (12 voturi)    
  Bunnnn , (Duminică, 12 februarie 2017, 15:02)

  /./ [utilizator]

  ma bucur ca am contribuit si eu la scaderea publicitatii de la cele 2 posturi mancatoare de rahat trimitand o gramada de mailuri la companiile care aveau publicitate.Urmatorul pas este scaderea masiva a cheltuielilor astfel incat statul sa colecteze cat mai putin din tva.Deja acest lucru il fac cumpar doar stricul necesar nimic mai mult.Ciuma rosie trebuie pusa cu botul pe labe si doar economic putem face asta.Cand pe pensionar si bugetar o sa il doara la venit doar asa putem castiga.Noi astia care muncim si producem in tara asta suntem o forta MASIVA pt ca suntem singurii care producem si fara noi ei nu rezista nici o luna de zile.Deci baieti, reduceti cheltuielile la minim sa scapam o data pt totdeauna de ciuma rosie.
  • +1 (1 vot)    
   aberatia asta n-am citit-o (Vineri, 17 februarie 2017, 22:28)

   U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui /./

   la vremea postarii, dar nu ma pot opri din ris... chiar ai dat mailuri companiilor? esti mai tare ca marfarul, nene...
 • +10 (14 voturi)    
  ! (Duminică, 12 februarie 2017, 15:41)

  tudorr [utilizator]

  Pai cand ai doua televizuni, una a unui urmarit prin Interpol si alta a unui puscarias, cum altfel? CNA ul merita batut cu urzici pentru ca au inchis ochii pentru cateva pomeni!
 • +8 (10 voturi)    
  Spalatori de creiere (Duminică, 12 februarie 2017, 15:54)

  mb63 [utilizator]

  asta sunt cele 2 cacanale tv(am scris bine). Ambele sunt mancatoare de rahat pesedisto-comunist si alde,manipulatoare in cel mai josnic mod posibil? Nu ar fi democratica inchiderea lor-sunt de acord,dar cna-ul,cel care il mai avem-ar trebui sa le dea nu o amenda pe luna sau mai rar ,asa cum o fac acum de ochii lumii ci cate una la fiecare masa! Instigarile si dezinformarea micinoasa pe care o promoveaza sunt atat de toxice natiunii noastre,ei impart tara in 2- in prostime,pe care o formeaza cu grija ,zi de zi,si in ceilalti -multi care nu se uita la ei,carora le e lehamite de deontologia lor profesionala. Asta a pregatit si pregateste Intact media, asta pregateste invatamantul romanesc reformat de psd.RUSINE!!!
 • +6 (8 voturi)    
  Regretam OTV-ul (Duminică, 12 februarie 2017, 17:40)

  Potentium [utilizator]

  Aha! OTV-ul era o televiziune de show (pana sa o dea Diaconescu in politica). Te mai facea sa razi de prostia altora.

  Romania TV e o adevarata hazna provocatoare de voma. Numai titluri false si bombastice, gen, EXPLOZIV, SARE IN AER, stim cine e spionul SRI si dupa 5 minute e aflam ca e simplu angajat. Pun pariu ca nea Nicu e invidios acum pe propaganda celor de la RTV. Sau mai era ieri o proasta de asa zisa reportera , ce spunea : Johannis a amanat bugetul, aaaaa!! a tergiversat bugetul. Probabil proasta si-a dat seama de "greseala", ca o dau astia afara si a rectificat repede din amanare, in tergiversare :)) doar niste exemple.

  Ca sa nu mai mentionam ca la RTV, apar numai fosti puscariasi,penali, etc. Nimeni nu este vinovat la haznaua aia. Fratii Camataru daca apar aia la RTV, a doua zi sunt considerati martirii neamului :))

  Cat despre CNA, m-am convis 100% de viermii aceia. Evident ca nu leaga de RTV. Pai RTV e televiziune deschisa de Ghita, un acoperit SRI. Cum sa te iei televiziunea SRI-ului? trebuia inchisa demult la cate rahaturi au aparut pe post. Am observat ca CNA dau niste amenzi de te crucesti unor televiziuni foarte mici.

  Dar alora de la RTV si Antene, nu dau nici o amenda, iar daca dau, atunci este probabil una de-aia de 2000de euro. Cu banii aia pun pariu ca se sterge Ghita la c0r in fiecare zi.

  Oare celor din CNA nu le e frica de multime? poate vine un razboi si o sa ne puna arma automata in mana. Nu le este frica de un individ care ii va tine minte, si cum ii va intalni pe strada, ii va secera mai ceva ca pe nea Nicu? Cei din CNA sunt niste gunoaie mai mari ca Romania TV si Antena 3 la un loc!
  • +1 (1 vot)    
   RTV este o rusine nationala (Miercuri, 15 februarie 2017, 1:39)

   user.citizen [utilizator] i-a raspuns lui Potentium

   Intr-adevar, acest post este o rusine nationala care mai si poarta ostentativ numele tarii... promoveaza doar enormitati, inventeaza stiri, instiga si manipuleaza in numele dreptului la informare. Aproape orice text de pe burtiera este o dezinformare, nu numai prin atributele amintite mai sus gen exploziv/bomba/incendiar ci si prin instigari de forma "ce ii pregateste X lui Y", "cum raspund iohanistii la..." etc.
   Iar CNA-ul, prin modul cum pun problema, se pare ca nici nu se gandesc si la o rezolvare, ei voteaza cuantumul amenzii pe chestiuni punctuale si nu observa o carenta grava de sistem. Eu as incepe prin ai obliga sa isi schimbe denumirea, sa dispara de acolo numele tarii, si sa nu mai fie clasata ca televiziune de stiri ci tabloid media (sau tv de anti-stiri pentru ca oricum difuzeaza preponderent barfe).
   De la suspenadrea OTV-ului acest CNA nu si-a mai facut treaba, de asta s-a ajuns aici. Si evident ca PSD, prin mentinerea acelei persoane compromise la conducerea CNA este complice la o manipulare nationala care probabil ii ajuta in controlarea electoratului mai putin evoluat pe care il au.
   Este evident cu numai actiunile in strada ar crea presiunea necesara pentru reformarea acestei institutii astfel incat a patra putere din stat sa fie obligata sa respecte macar niste reguli de bun simt...
 • +5 (7 voturi)    
  Degeaba! Tot vomiti cu spume ... (Duminică, 12 februarie 2017, 22:06)

  za-k [utilizator]

  cind incerci sa te uiti la ei!
  Se dau impartiali da' nu prea le mai reuseste ca nu se pot abtine :)
  • -5 (7 voturi)    
   emetiral 40 mg sau (Luni, 13 februarie 2017, 2:05)

   U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui za-k

   telecomanda
   • +1 (3 voturi)    
    postac (Luni, 13 februarie 2017, 11:11)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui U_swamp

    .
    • +1 (1 vot)    
     ai vrea mata... (Vineri, 17 februarie 2017, 22:31)

     U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui midufi

     dar nu, n-au nici amaritii astia, nici amaritii ailalti cu ce sa ma plateasca... sint si unii pierzatori de timp care casca gura pe aici pe gratis, pentru a cunoaste mizeria naturii umane...
 • +1 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 februarie 2017, 7:09)

  [anonim]

 • 0 (2 voturi)    
  Neopropaganda (Miercuri, 15 februarie 2017, 8:34)

  hamangiu [utilizator]

  Vizionând programele A3 mi-am readus la viată un vechi sentiment din perioada comunista ...privind programul la TVR constientizam ca totul e propaganda si aveam un acut sentiment de neputinta...as dorii ca tinerii din ziua de astazi sa nu mai simta asta.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by