Mai multe ziare suedeze si norvegiene au anuntat ca renunta sa mai publice, incepand cu acest an, glume de 1 Aprilie, pentru a nu contribui si mai mult la confuzia legata de informatiile false ("fake news"), scrie AFP.

"Cunoscand usurinta cu care stirile false se raspandesc, nu vreau sa vad marca Smalandsposten afectata de o istorie potential virala si falsa", a scris intr-un editorial redactorul sef al ziarului suedez Smalandsposten, Magnus Karlsson.

Potrivit agentiei de presa TT, si ziarele grupului (Jonkopings-Posten, Varnamo Nyheter, etc.), Vasterbottens-Kuriren si Dalarnas Tidningar renunta la glumele de 1 Aprilie.

In Norvegia, marile nume ale presei nationale (radioteleviziunea publica Aftenposten, VG si Dagbladet) au renuntat deja la aceasta traditie de mai multi ani.

Acum, urmeaza ziarele regionale, potrivit NRK.

"In climatul in care traim, cu stiri false care se raspandesc, ar fi o greseala din partea noastra, noi, care traim din credibilitatea noastra, sa dam informatii false doar pentru ca ne spune calendarul ca e 1 Aprilie", a declarat redactorul sef al Bergens Tidende, ᅢyulf Hjertenes.