Departamentul de Distributie al Ringier Romania are, incepand din ianuarie, un nou sef, in persoana Sari Simola, pana acum consultant in domeniul distributiei, dupa ce Guenther Graml a parasit "in mod amiabil" compania, dupa o perioada de discutii, a confirmat pentru HotNews.ro Adela Popescu, directorul de comunicare al Ringier. Potrivit blogului lui Iann, Graml ar merge la Hiparion Distribution, companie controlata de grupul finlandez Rautakirja, detinut de Sanoma WSOJ.

Fara a putea spune unde a plecat Guenther Graml, Adela Popescu afirma ca plecarea acestuia nu ar avea legatura, totusi, cu anuntul facut in decembrie de Ringier, potrivit caruia "Ringier Romania si grupul finlandez Rautakirja intentioneaza sa evalueze posibilitatile de dezvoltare a pietei in aria distributiei de presa, in vederea alinierii la modele europene de succes".

Graml a preluat conducerea distributiei lui Ringier spre sfarsitul lui 2006. Inlocuitorul sau, Sari Simola, ocupa din ianuarie acest post pentru o perioada de interimat, potrivit Adelei Popescu. Iann precizeaza ca divizia de distributie este integrata in cea de servicii de a Ringier Romania, coordonata de directorul general adjunct Claudiu Serban.

Sari Simola preia departamentul de distributie al Ringier la scurt timp dupa ce compania anunta, la mijlocul lui decembrie, ca sisteaza pe o perioada nedeterminata livrarile publicatiilor din portofoliul sau catre difuzorul Rodipet din cauza "datoriilor foarte mari" acumulate de acesta catre trustul de presa.