Presedintele-director general al TVR, Irina Radu, a anuntat ca institutia pe care o conduce si-a platit datoriile istorice catre bugetul de stat. Acest lucru a fost posibil dupa ce taxa-radio TV a fost eliminata printr-o lege care a decis ca finantarea Televiziunii publice sa se faca de la buget. Potrivit unui comunicat al televiziunii, datoria fiscala achitata a fost de 522 de milioane de lei.

Statul a platit, astfel, datoriile TVR catre stat.

Potrivit informarii TVR, datoriile istorice au fost achitate la data de 31 martie 2017, iar ANAF a anuntat ca urmeaza sa ridice sechestrul instituit anul trecut pe bunuri mobile si imobile ale institutiei.

Comunicatul mai precizeaza ca, dupa multi ani de pierderi, TVR a incheiat anul 2016 cu profit de 6,4 milioane de lei. Acelasi document o citeaza, insa, pe Irina Radu spunand ca "asta nu inseamna ca dintr-o data suntem bogati si vom face emisiuni de 150.000 de euro editia":

  • "Apropo si de ce s-a mai scris despre banii pe care ni i-a alocat Statul roman, Ministerul de Finante, acesti bani au folosit in mare parte ca sa ne platim datoria, pentru a rezolva o problema de ordin national pana la urma. Asta nu inseamna, cum s-a scris pana acum, ca dintr-o data suntem bogati si vom face si noi emisiuni de 150.000 de euro editia." - Irina Radu

Declaratiile au fost facute in cadrul editiei de miercuri seara a emisiunii "Romania 9" de la TVR 1, unde moderatorul Ionut Cristache i-a avut ca participanti, pe langa Irina Radu, pe mai multi realizatori TVR.