CNA a apreciat, joi, ca nu a fost cenzura in cazul din noiembrie 2016, cand doi angajati ai Radio Romania care au luat cuvantul intr-o dezbatere au fost "taiati" in transmisiunea in direct asigurata de la acel eveniment de radioul public, potrivit Paginademedia.ro.

  • In dezbaterea respectiva, la care a participat si presedintele Iohannis si care avea ca subiect taxa radio-TV, au luat cuvantul si doi jurnalisti incomozi pentru conducerea Radio Romania, Alexandru Rusu si Gabriel Basarabescu. Radio Romania transmitea in direct, dar transmisia a fost intrerupta imediat dupa ce Alexandru Rusu a inceput sa vorbeasca. Cand a luat cuvantul Basarabescu, live-ul a mers un timp, dar a fost intrerupt dupa ce a inceput sa vorbeasca despre problemele din radio. Detalii aici

Organizatia ActiveWatch a semnalat cazul la CNA. Joi, insa, membrii forului audiovizual nu au considerat ca sunt necesare sau potrivite sanctiuni in aceasta privinta, dupa cum arata Paginademedia.ro:

  • Rasvan Popescu, membru CNA - "nu este cazul de o sanctiune, Au fost exprimate acolo pareri pro si contra, a fost o selectie editoriala pe modul in care s-a reflectat o dezbatere mult mai larga, in consecinta nu e nevoie sa intervenim noi prin vreo sanctiune. Nu s-a incalcat legislatia audiovizuala."
  • Dorina Rusu, membru CNA, a aratat ca fie si in cazul in care ar fi fost cenzura, forul nu are baza legislativa pentru a sanctiona cenzura
  • Monica Gubernat, membru CNA - "Aceasta sesizare, daca luam strict continutul ei, nici nu ar fi trebuit sa intre in monitorizare pentru ca vorbeste despre faptul ca nu stiu cine nu a fost introdus si asa mai deprte, lucru care ne excede ca si competente"