O repozitionare a postului Zu TV ca "prima statie interactiva din Romania" si promovarea platformei video Antena Play in strainatate se numara printre planurile trustului Intact pentru acest an, potrivit raportului anual al grupului media, adresat partenerilor de afaceri si publicat recent.

  • Aceasta editie a raportului, dedicata anului 2016, evita sa mentioneze orice fel de informatii financiare - fie rezultatele anului trecut (asa cum s-a intamplat la precedenta editie), fie informatii cum ar fi contributiile la bugetul de stat (cum s-a intamplat cu doua editii in urma). Intact mentioneaza aproape exclusiv informatii referitoare la performantele de audienta si la schimbarile tehnologice prin care a trecut in ultimul an.

Pe langa proiecte lansate deja in primele luni ale anului - serialul filmat exclusiv cu telefonul mobil (Happy Channel), portalul Jobzz.ro, platforma GSP Live - raportul mai mentioneaza doua noutati pentru anul in curs:

  • transformarea Zu TV in "prima statie interactiva din Romania", despre care grupul nu a oferit inca detalii
  • promovarea platformei video Antena Play pentru comunitatea romaneasca din Europa, SUA si Canada.

In acest ultim caz, raportul mentioneaza ca "35% dintre utilizatorii Antena Play sunt din strainatate". Documentul declara ca Antena Play - ce difuzeaza cea mai mare parte a programelor proprii ale posturilor Intact, plus emisiuni de arhiva si altele - a ajuns, in trei ani, la 1,1 milioane de conturi, fara sa precizeze, insa, cati dintre abonati sunt platitori in prezent. Platforma a avut, conform sursei citate, 5 milioane de vizualizari doar pentru show-urile din categoria "catch up TV", iar timpul mediu petrecut de utilizatori pe pagina, pentru cele mai populare canale live, este de 1,5 ore.