Cel putin trei publicisti si reprezentanti ai societatii civile au primit, conform anunturilor facute de ei pe Facebook, notificari din partea Coalitiei pentru Familie, prin care sunt amenintati cu judecata daca nu retrag de pe Facebook si de pe blogurile Adevarul articole de opinie despre aceasta organizatie. Toti cei trei - Mihai Politeanu, Gelu Duminica si Sorin Cucerai - anunta ca nu vor da curs solicitarii CpF.

  • Mihai Politeanu a publicat, miercuri, pe Facebook o notificare primita din partea lui "Mihai Gheorghiu - presedintele Comitetului de initiativa" al Coalitiei pentru Familie, prin care i se cere sa retraga articolul "Coalitia pentru Rusia", semnat de el pe blogurile Adevarul. Desi este vorba despre un articol de opinie, in notificare se sustine ca autorul textului "face afirmatii mincinoase la adresa CpF". Cum? "Exprimandu-va in mod public opinia despre demersurile noastre prin asociere cu o tara straina", despre care coalitia sustine ca "nu are absolut nicio legatura". Politeanu este anuntat ca "pentru atingerea adusa imaginii noastre va vom actiona IMEDIAT in judecata". Autorul articolului spune ca-si mentine parerea si republica, pe Facebook, o parte dintre comentariile din textul respectiv.
  • Marti, publicistul Sorin Cucerai a anuntat ca a primit o notificare similara din partea Coalitiei pentru Familie, care reclama, potrivit fotocopiei publicate de autor, un text scris de acesta pe Facebook. Potrivit notificarii, mai multe opinii ale lui Cucerai despre CpF si activitatea organizatiei sunt considerate afirmatii "nu doar false (...) ci si profund denigratorii". Sorin Cucerai nu-si retrage comentariile, ba promite sa scrie in continuare, critic, la adresa CpF si il invita pe "domnul Gheorghiu" de la CpF "sa-si vada linistit de viata lui".
  • Tot marti, Gelu Duminica, profesor si director al Fundatiei Agentia de dezvoltare comunitara "Impreuna", autor al articolului "Hitler si Coalitia penru Familie" publicat luni pe blogurile Adevarul, a publicat la randul lui pe Facebook o notificare prin care CpF il ameninta cu judecata. El le raspunde ca nu-si va retrage articolul, acesta continand informatii istorice, ca CpF "sa inteleaga ca democratia inseamna dialog". In plus, el dedica noilor sai "prieteni" o melodie cantata de Nicolae Guta, "Cine doarme linistit ori e prost ori e tampit".