Mai multe institutii de presa din cadrul grupului Realitatea-Catavencu sunt in plin proces de reorganizare a structurilor lor editoriale. La Realitatea TV, in urma unei sedinte desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute, conducerea a decis sa refaca structura Departamentului de Stiri si, potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, exista intentia sa fie infiintat un consiliu editorial, format din nume sonore. Si la Cotidianul ar exista in plan infiintarea unei structuri similare, lucru dezmintit insa de Dragos Stanca. Iar la Romantica, dupa plecarea lui Teo Trandafir, se cauta vedete.

Dragos Stanca, directorul general pe partea de publishing in cadrul grupului Realitatea-Catavencu, a declarat pentru HotNews.ro ca "denumirile de board sau consiliu editorial, vehiculate pe bloguri si pe net, in general, sunt pure inventii" cand vine vorba despre Cotidianul. El a afirmat insa ca "nu exclud varianta de a recurge la diferite forme de a atrage jurnalisti valorosi spre Cotidianul, dar nu am facut niciun pas in acest sens... Vor exista cu certitudine, in viitor, discutii strategice pe aceasta tema, insa asta nu implica schimbarea managementului editorial actual al ziarului, care merge foarte bine".

El a precizat ca cei vizati sa fie atrasi in tabara Cotidianul, pe partea de editorial, "sunt jurnalisti valorosi cu background de ziar si jurnalisti care au emisiuni in cadrul trustului Realitatea".

Fostul redactor-sef de la Gandul, Adrian Ursu, a confirmat luni pentru HotNews.ro ca poarta in prezent negocieri pentru a intra in echipa Cotidianul ca editorialist, dar a precizat ca va lua o decizie in acest sens in urmatoarele zile, deoarece a primit mai multe oferte. Pe blogul sau, Catalin Tolontan da mutarea lui Ursu la Cotidianul drept sigura.

De mai multe zile, pe piata media circula informatia ca atat la Realitatea TV, cat la Cotidianul ar exista intentia infiintarii unor structuri de tipul colegiu editorial, de tipul "Senatului" existent la Evenimentul Zilei. Daca in privinta ziarului Cotidianul Dragos Stanca dezminte acest lucru, la Realitatea TV se poarta, in prezent, discutii pe aceasta tema, asa-numitul "board" urmand sa includa jurnalisti cunoscuti care apar pe post, in conditiile in care, pentru noul sezon, grila de emisiuni este completata din mers, conform informatiilor obtinute de HotNews.ro.

Tot la Realitatea TV, in cadrul unei sedinte ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, s-a decis refacerea structurilor de comunicare in cadrul departamentului de stiri, ce va fi coordonat de doi editori de newsroom. Acestia ar urma sa fie, de acum incolo, intermediari in comunicarea dintre sefii de departamente si reporteri, care pana acum comunicau direct.

In ceea ce priveste postul Romantica, din portofoliul aceluiasi grup media, atributiile de director general detinute de Teo Trandafir pana la transferul sau la Prima TV au fost preluate de directorul executiv Madalina Radulescu (ex-Pro TV, ex-Antena3), a carei functie ramane neschimbata. Prioritatea postului este, in prezent, atragerea de noi vedete, doua dintre acestea urmand sa intre "pe sticla" incepand din februarie, a explicat pentru HotNews.ro coordonatorul de presa al postului, Bogdan Gheorghe.