​Vloggerii si conturile de muzica domina topul celor mai vizionate clipuri romanesti de pe Youtube, in primul semestru din acest an, potrivit unei analize publicate de serviciul de monitorizare Zelist Monitor. Cele mai vizionate clipuri publicate de vloggeri apartin contului Noaptea Tarziu, desi acesta ocupa doar locul 6 la categoria vloggeri generalisti. La capitolul muzica, atat categoria celor mai vizionate clipuri, cat si cea a a celor mai populari cantareti sunt conduse de Inna.

Top vloggeri YoutubeFoto: Captura Zelist.ro
  • Analiza Zelist urmareste perioada ianuarie-iunie 2017 si ia in calcul doar continutul romanesc, adresat publicului local, nu si celui international, continut accesat in aceasta perioada in categoriile: vloggeri, top continut vloggeri, muzica, top continut muzica, totaluri, distributie dupa continut, top 500/categorii.

Potrivit Zelist, cele mai urmarite tipuri de continut sunt cele de muzica, vlogging, jocuri, nisa de jurnalism ocupand printre ultimele locuri, cu doar 2,9% din totalul vizionarilor, 0,3% din totalul abonatilor la diverse canale. Si aceasta, desi ponderea publisherilor de stiri pe Youtube, din punct de vedere al numarului de clipuri postate, este mult mai mare: 16,3%, de circa trei ori mai mult decat clipurile publisherilor de muzica sau decat cele ale artistilor/muzicienilor.

In randul top 500 la fiecare categorie, in prima jumatate a anului:

  • publisherii de muzica au 24,7 milioane de abonati si 805 milioane de vizualizari cu un total de 3283 de clipuri
  • vloggerii generalisti au 24,3 milioane de abonati si 675 milioane de vizualizari cu un total de 8.282 de clipuri
  • publisherii de stiri se afla pe ultimul loc, dupa artisti/muzicieni, continut gaming, publisheri divertisment, specialisti nise, continut pentru copii si publisheri diverse. Publisherii de stiri au inregistrat 247.777 de abonati cu peste 10.000 de clipuri, care au atras 105,5 milioane de vizualizari

Lideri pe categorii:

Topurile complete pot fi accesate pe site-ul Zelist

In total, eliminand canalele romanesti care au adresabilitate globala, in perioada mentionata canalele romanesti au inregistrat in perioada mentionata:

  • 95,8 milioane de abonati, cu 28% mai multi in iunie fata de ianuarie 2017
  • 61,5 mii de clipuri postate
  • 3,69 miliarde de vizualizari
  • 8,4 milioane de comentarii
  • 94,9 milioane voturi pozitive / 3,9 milioane voturi negative