Clubul Roman de Presa a decis marti sa-si aleaga presedintele in cadrul Adunarii Generale din data de 9 februarie, potrivit NewsIn, care il citeaza pe presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu. Acesta a precizat ca nu mai candideaza pentru nicio functie si ca va ramane simplu membru in Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR).

Anuntul lui Cristian Tudor Popescu privind faptul ca nu va mai candida vine la doua zile dupa ce el si-a anuntat retragerea din functia de director al ziarului Gandul, in urma unor neintelegeri cu Adrian Sarbu privind politica editoriala a ziarului.

La finalul anului 2006, Cristian Tudor Popescu isi anunta demisia de la conducerea CRP, in semn de protest fata de dezechilibrele aparute pe piata presei in urma investitiilor masive efectuate de unele grupuri de presa. Ulterior, el avea sa revina asupa deciziei, iar in prima parte a anului trecut a fost singurul candidat la sefia CRP, anuntand atunci, ca doreste sa participe activ la reforma Clubului.

Asociatia Jurnalistilor din Romania, lansata oficial la 17 decembrie 2007, este unul dintre rezultatele procesului de reorganizare a CRP, proces ce vizeaza separarea Clubului in doua divizii - AJR, reprezentand jurnalistii, si o alta asociatie, ce-i va reprezenta pe patroni. Presedintele AJR este Cezar Ion, iar printre membrii Asociatiei se numara numerosi directori, redactori sefi sau editori-sefi din presa si televiziune, inclusiv Marius Tuca, Dorin Chiotea, Catalin Popa sau Gabriela Vranceanu Firea.

Potrivit NewsIn, in cadrul sedintei de azi CRP a decis si introducerea a doua noi Premii CRP, pentru responsabilitate sociala si pentru jurnalism de mediu, ce vor fi acordate in cadrul Galei Premiilor CRP ce va avea loc la 3 mai, de Ziua Mondiala a Libertatii Presei.