Liderul PSD, Liviu Dragnea, figureaza ca vorbitor la o conferinta internationala a radiodifuzorilor publici, ce va fi organizata de Radio Romania la Sinaia, la mijlocul acestei luni. Directorul interimar al Radioului public, fostul senator PSD Georgica Severin, este acuzat de un grup anonim, care se semneaza "jurnalisti de la RRA", ca "murdareste" conferinta internationala prin invitarea lui Dragnea. Severin declara ca politicianul vine in calitate de sef al Camerei Deputatilor, in conditiile in care Parlamentul este forul in fata caruia raspunde institutia pe care o conduce.

Georgica SeverinFoto: Senatul Romaniei

In perioada 12-13 septembrie, Sinaia va gazdui editia din acest an a conferintei Public Broadcasters International, ce ii aduce laolalta pe reprezentantii serviciilor publice de radiodifuziune din lume. Astfel de conferinte au avut loc din 1991, in ultimii ani ele fiind gazduite de orase precum Washington, Rio de Janeiro, Munchen sau Montreal.

La editia din acest an, printre vorbitori figureaza si Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor.

Grupul anonim care semnaleaza, intr-un mesaj adresat presei, aceasta aparitie acuza ca "Georgica Severin l-a invitat pe seful sau de partid, Liviu Dragnea, sa vorbeasca in deschiderea conferintei de la Sinaia, o "politizare nepermisa a uneia dintre cele mai mari conferinte de media din lume". Dragnea este descris drept "un om care nu are nicio calitate pentru a deschide prestigioasa conferinta".

  • Severin, care pana anul trecut a fost seful comisiei de Cultura din Senat, din partea PSD, a preluat conducerea interimara a Radioului public in aceasta primavara, dupa demiterea fostului presedinte-director general Ovidiu Miculescu. De atunci, un grup de angajati ai Radioului, fara sa-si asume identitatea, l-au criticat sistematic si l-au acuzat de diverse nereguli, apeland in acest sens in special la canale folosite in trecut pentru a-i ataca pe oponentii lui Miculescu si ai apropiatilor acestuia.

Intrebat de HotNews.ro de ce a fost invitat liderul PSD, Liviu Dragnea, la aceasta conferinta, Georgica Severin a spus ca la astfel de evenimente sunt invitati si reprezentantii autoritatilor ce supervizeaza institutiile media publice care organizeaza acele evenimente. "In Romania, singura institutie care supervizeaza Radioul public este Parlamentul. Logica a fost sa invitam oameni de la Parlament; Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, care a confirmat; dl. Tariceanu, care nu a confirmat inca; sefii Comisiilor de Cultura - dl. Gigel Stirbu de la Camera a confirmat, asteptam sa vedem ce se intampla la Senat, unde seful comisiei, dl. Romascanu, a fost numit ministru al Culturii".