CNA a decis, joi, sa acorde licenta audiovizuala pentru o noua televiziune de stiri cu acoperire nationala, NCN, proiect al jurnalistului clujean Liviu Alexa, relateaza Paginademedia.ro. Tot joi, forul audiovizual a amendat Romania TV cu 120.000 de lei pentru o emisiune in care a fost insultata Laura Codruta Kovesi si s-au facut acuzatii neprobate la adresa presedintelui Iohannis, potrivit aceleiasi surse.

  • CNA a aprobat, joi, licenta prin cablu, cu acoperire nationala, pentru un nou post de stiri, NCN, proiect al jurnalistului clujean Liviu Alexa, conform Paginademedia.ro. Alexa controleaza deja un post local cu acelasi nume, la Cluj, dar a cerut - si a obtinut tot astazi - o noua licenta de TV locala cu acelasi nume, deoarece nu a reusit sa depuna in timp util documentatia necesara pentru prelungirea licentei actualei statii locale. Alexa a spus pentru sursa citata ca intentioneaza sa lanseze noul post de stiri cu acoperire nationala NCN la 1 decembrie, avand deja un acord cu Telekom. El a declarat la CNA ca intentioneaza sa aplice "modelul editorial Euronews". La noua statie, realizatorul principalului talk-show va fi Razvan Dumitrescu, acesta spunand la CNA: "Exista niste televiziuni de stiri puternice la centru, care se ocupa de agenda nationala, rupte total de teritoriu. Ele nu pot suplini, prin resurse proprii, acoperirea unui teritoriu precum al Romaniei", aceasta zona fiind cea vizata de NCN. In afara emisiunii lui Dumitrescu, televiziunea va avea scurte emisiuni de cate cinci minute. Compania care a primit licenta, Pagina Ciudatului SRL (controlata de Liviu Alexa), declara ca investitia in noul canal va fi de peste 180.000 de euro.
  • CNA a amendat, joi, Romania TV cu 120.000 de lei pentru o emisiune din luna mai, in care parlamentarul PMP Gelu Visan a jignit-o pe sefa DNA Laura Codruta Kovesi si a facut acuzatii neprobate la adresa presedintelui Iohannis, potrivit Paginademedia.ro. In emisiunea respectiva, moderata de Lili Ruse, politicianul a folosit la adresa sefei DNA apelative precum "mincinoasa notorie" sau "golanca" si a afirmat ca aceasta "face din Romania closetul ei" si "se urca pe toti si face pisu pe ei". Potrivit sursei citate, sase membri CNA - Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Borsos, Vasile Buda, Dorina Rusu si Gabriel Tufeanu au votat amenda de 120.000 de lei, propusa de Gabrea, in timp ce patru membri - Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu, Radu Herjeu si Laura Georgescu au votat o amenda de doar 20.000 de lei, propusa de colega lor Monica Gubernat.