Concursul pentru ocuparea postului de director al Departamentului de Stiri in cadrul TVR va avea loc la 30 ianuarie, cu doar o zi inainte sa expire interimatul Madalinei Radulescu in acest post, potrivit biroului de presa al televiziunii publice. In perioada imediat urmatoare urmeaza sa fie numita o comisie de evaluare a concursului, ce va fi formata din specialisti in domeniu atat din interiorul, cat si din afara TVR.

Madalina Radulescu a asigurat o perioada de interimat extins, dupa numirea ei in functie in octombrie anul trecut, in urma unui proces de restructurare a Directiei Stiri, declansat de presedintele-director general Alexandru Sassu si soldat cu mutarea fostei sefe a acestui departament, Rodica Culcer, in nou-infiintata Directie Emisiuni Informative si Sport. Mutarea este contestata in instanta de Rodica Culcer.

Viitorul director al Departamentului de Stiri trebuie, conform anuntului de concurs, sa isi asume practic intreaga responsabilitate pentru planificarea si coordonarea activitatilor in cadrul Departamentului, pentru partea editoriala si de productie la toate jurnalele posturilor publice, sa decida asupra continutului si formatului acestora.

Rezultatul concursului din 30 ianuarie va fi comunicat in maximum cinci zile calendaristice de la data desfasurarii acestuia. Daca nu va fi desemnat un castigator, interimatul poate fi prelungit.