Utilizatorii Twitter vor putea include in curand 280 de caractere intr-o singura postare. Twitter a inceput sa testeze postari cu 280 de caractere in loc de 140, cum era cazul pana acum. Deocamdata, doar un numar limitat de utilizatori beneficiaza de noul format, insa, ulterior, noua limita va fi extinsa la nivelul intregii retele, scrie news.ro.

Limita de 140 de caractere, care face parte din ADN-ul retelei al carei principal atu ramane caracterul real time al fluxului, neafectat de algoritmi de rankare cum e cazul la Facebook, este ridicata pentru prima oara de la infiintarea companiei in 2006.

Conform datelor stranse de Twitter, 9% din postarile din cadrul retelei au exact 140 de caractere. De asemenea, expunerea ideilor care necesita explicatii detaliate se face prin asa-numitele tweetstorm-uri ¬ o serie de mai multe postari care continua aceeasi idee. Utilizatorii fac acest lucru tocmai din cauza ca nu pot include mai mult de 140 de caractere intr-o postare.

Reprezentantii Twitter vor urmari in cadrul acestui teste implicatiile pe care cresterea limitei la 280 de caractere le poate avea. Acestia spera ca prin aceasta modificare utilizatorii vor deveni mai expresivi si mai implicati in cadrul retelei.