Doina Gradea, noul director interimar al TVR, a declarat miercuri, la parlament, ca nu ii place faptul ca angajatii din televiziunea publica isi exprima in online optiunile politice, intrucat trebuie sa fie impartiali.

Doina GradeaFoto: Hotnews

"Nu-mi place ca oamenii, colegii din TVR, au opinii politice de o parte sau de alta. Noi trebuie sa fim impartiali, ca jurnalisti, toti jurnalistii, dar in special cei de la Televiziunea publica", a spus Gradea, dupa votul din parlament, fiind intrebata ce nu ii place la TVR in acest moment.

"Asta nu e reflectat pe post. Consider ca stirile de la TVR sunt cele mai corecte, imi plac stirile de la TVR, dar optiunile pe care le exprima in mediul online fac parte din statutul jurnalistului TVR si atunci, personal, nu sunt de acord ca jurnalistii, oriunde ar lucra, sa isi exprime pozitia politica. Ei trebuie sa fie impartiali" a adaugat Gradea.

Gradea a fost aleasa director interimar al TVR miercuri in parlament, dupa ce Consiliul de Administratie a fost demis ca urmare a respingerii raportului de activitate pe anul 2016. Gradea a facut parte din fostul CA din partea PSD.

"Vorbim de un mandat care este limitat din punct de vedere legal, nu pot fi facute foarte multe lucruri pana la desemnarea unui Consiliu de Administratie dar cred ca pot cu experienta pe care o am si impreuna cu colegii din SRTV sa contribuim la folosirea mai eficienta, optima a resurselor de care beneficiaza Societatea Romana de Televiziune. Avem un buget substantial, comparabil cu bugetele pe care le au grupurile de televiziune private, cele mai mari grupuri de televiziune din privat de televiziune, ProTV si Antena TV si cred ca trebuie sa intoarcem toate aceste venituri pe care le avem prin calitatea programelor catre cei care platesc, contribuie, in fiecare an la bugetul Societatii Romane de Televiziune. Sunt emisiuni care au raiting aproape zero. Ele nu pot ramane pe post. Inseamna ca nu se uita nimeni la ele. Nu trebuie sa dam neaparat de lucru cuiva din Televiziunea Romana. Poate ca' cei oameni care fac raiting zero sau aproape de zero, pot fi mult mai utili in alte zone, in alte directii. Isi pot aduce aportul sub alta forma Sunt extrem de multi specialisti, profesionisti in TVR, ma bucur ca i-am cunoscut si in Bucuresti si in studiourile teritoriale de care nu vreau sa uit, vreau sa le amintesc pentru ca au o contributie enorma", a afirmat Gradea.

Intrebata de Gigel Stirbu, presedintele comisiei de cultura din Camera Deputatilor, ce masuri va lua pentru stoparea cheltuielilor si acumularea de datorii de catre TVR, Gradea a spus ca trebuie mai intai sa vada care este sursa acestora.

"Trebuie sa vad care este sursa acestor datorii, pe fiecare capitol in parte pentru ca noua formula de finantare de la bugetul statului prevede linii separate pentru fiecare cheltuiala si trebuie sa vedem exact unde s-a intamplat si ce s-a intamplat, sa corectam si sa incercam sa asiguram resursele pentru buna functionare pana la sfarsitul anului. Este o perioada de bugetare pentru noul an. Daca vom identifica sursa, si trebuie sa o identificam, se poate rezolva", a spus ea.

Intrebata de un alt parlamentar si daca se considera modesta, avand in vedere ca in CV-ul ei este mentionat nivelul "excelent" la multe categorii, aceasta a spus: "In ceea ce ma priveste, nu sunt modesta."

Doina Gradea a lucrat timp de doua decenii la Pro Tv, companie pe care a parasit-o in 2014. A fost mai intai secretara lui Adrian Sarbu, apoi director de corporate affairs, iar din 2004 a condus Pro Tv International. Ea a parasit grupul Pro Tv in valul de plecari ce a insotit despartirea lui Adrian Sarbu de CME. Ulterior, ea s-a alaturat TVR, iar anul trecut a fost validata ca membru propus de PSD in CA-ul condus de Irina Radu.