Europarlamentarul Siegfried Muresan a declarat miercuri ca in proiectul de buget al Uniunii Europene pe anul 2018 este cuprins si un proiect numit "Erasmus pentru jurnalisti" pentru care s-au alocat 1,2 milioane de euro., potrivit Agerpres.

"Printre proiectele-pilot pe care le-am propus pentru bugetul Uniunii Europene pe anul urmator se afla si un proiect numit 'Erasmus pentru jurnalisti', prin care vreau sa finantam, asemeni programului 'Erasmus pentru studenti', o perioada de studii in alt stat membru al UE jurnalistii din orice stat membru al Uniunii, un stagiu limitat ca timp, in principiu trei luni, intr-o redactie dintr-un alt stat membru UE. Adica, daca esti jurnalist in Romania si doresti sa mergi trei luni sa lucrezi intr-un alt stat membru al UE pentru redactia ta de acasa, UE sa iti ofere o mica subventie sub forma unei burse care sa te ajute cu cheltuielile de intretinere in locul in care vei merge. Vei fi in continuare arondat redactiei tale de acasa, vei contribui pentru ea, dar te vei afla trei luni intr-o alta redactie, intr-un alt stat membru, te vei intalni acolo cu jurnalistii dintr-un alt stat, le poti oferi lor o perspectiva diferita si le poti spune lor lucruri noi. E valoare adaugata pentru ei, e valoare adaugata si pentru tine", a spus Muresan la sediul Parlamentului European.

El a adaugat ca acest program este util pentru ca trimite jurnalisti in locuri "relevante" pe o perioada limitata de timp.