Consiliul National al Audiovizualului a aprobat in sedinta de marti transformarea licentei prin cablu a Absolut TV din Mioveni in televiziune cu transmisie prin satelit si acoperire nationala. Absolut TV, televiziune generalista, cu 57% programe de informare, se va muta din Mioveni in Pitesti, anunta paginademedia.ro.

Postul este detinut in totalitate de Georgiana Draghici, sotia deputatului PSD Mircea Draghici, care a si fost in fata membrilor CNA pentru a sustine proiectul, alaturi de jurnalistul Constantin Rudnitchi.

Postul urmeaza sa se lanseze la nivel national in jurul datei de 1 decembrie, dupa cum a declarat pentru Paginademedia.ro Georgiana Draghici.

"Anul trecut va rugam sa ne acordati credit pentru a reporni un post TV aflat intr-o stare latenta, Absolut TV de la Mioveni. Am reusit sa aducem postul intr-un stadiu de profitabilitate si ne-am atins taregtul pe piata locala, de aceea ne dorim sa ne exitindem. Avem o emisie stabila, o echipa formata din 27 de persoane. Suntem singura televiziune locala care are un studio mobil in Parlamentul Romaniei, de unde emite luni, marti miercuri. Avem si o emisiune dedicata diasporei", a pledat aceasta.

Transformarea postului a trecut cu sapte voturi pentru si doua impotriva - Radu Herjeu si Gabriel Tufeanu.