Agentia nationala de presa din Ungaria, MTI, a lansat de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, un flux de stiri in limba romana, ca urmare a "numeroaselor solicitari sosite din Transilvania si pentru o informare cat mai credibila", dupa cum anunta agentia vineri.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cea mai mare comunitate maghiara din afara granitelor Ungariei traieste pe teritoriul Romaniei, in Transilvania. Astfel, membrii acestei comunitati au contacte zilnice cu populatia majoritara. Din acest motiv, MTI, incepand cu 1 decembrie va furniza un flux de stiri in limba romana destinata presei romane, pentru a oferi o imagine cat mai autentica si corecta despre Ungaria", se arata in materialul ce anunta lansarea serviciului de stiri in romana.

MTI mai noteaza ca va oferi incepand cu 1 decembrie, "atat in Transilvania, cat si pe intreg teritoriul Romaniei, stiri gratuite" si ca, "prin demersul sau, Agentia de Presa Ungara doreste ca cititorii romani sa-si formeze o imagine reala, autentica si exacta despre viata de zi cu zi din Ungaria si a comunitatii maghiare din Transilvania, respectiv despre proiectele cele mai importante ale guvernului ungar care privesc si Transilvania, si minoritatea maghiara".

Serviciul in limba romana al agentiei MTI poate fi accesat prin linkul: //www.hirado.hu/rovatok/romana/

Dintre titlurile promovate vineri pe nou lansatul flux in limba romana:

- "Orban: Reteaua Soros s-a inscris in campania electorala din Ungaria"

- "Asociatia Rakoczi indeamna parintii din diaspora sa aleaga scoala maghiara"

- "PPMT cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei: autonomia reprezinta garantia pacii sociale"

- "Jobbik: Romania sa asigure libertatea nationala pentru maghiari!"