Site-ul bugetul.ro scrie, luni, ca jurnalistul Iosif Buble "a preluat actionariatul integral" al Centrului de Sociologie Urbana si Regionala. Potrivit datelor de pe site, bugetul.ro este, alaturi de stiripesurse.ro, in proprietatea European Business Environment SRL, companie unde Buble are o cota de participare de 73%. Pana la publicarea acestui articol, Iosif Buble nu a putut fi contactat pentru detalii despre aceasta afacere.

Conform date disponibile luni la Registrul Comertului, Centrul de Sociologie Urbana si Regionala - CURS SRL are 18 asociati, cele mai mari cote de participare fiind cele detinute de Abraham Dorel (35,15%), Stoica Nica Augustin (13,2%) si Capros Mircea Petru (10%).

Tot la Registrul Comertului Dorel Abraham figureaza ca presedinte al societatii. In stirea Bugetul.ro sociologul Dorel Abraham este prezentat drept "fostul presedinte al CURS", care "va continua in calitate de consilier onorific al institutului". Echipa va ramane nescimbata, mai sustine sursa mentionata, unde Iosif Buble este citat:

  • "Vreau ca acest institut de traditie sa isi continue dezvoltarea si sa dea ora exacta in tot ceea ce priveste cercetarile sociologice in Romania. Mai mult, imi doresc sa lansam servicii noi si sa venim in sprijinul comunitatii cu ultimele tehnologii si inovatii in domeniu".