O scoala britanica apeleaza la filosofi greci pentru a-i invata pe elevi sa identifice "stirile false"
Publicatia mentionata o citeaza pe profesoara care se va ocupa de acest curs, Leak Hamblett, potrivit careia "vreau sa ii invat [pe elevi] sa se uite la resurse, sa se uite de unde provine sursa, daca este respectabila. Daca vrei sa citesti ceva, verifica informatia pe mai multe platforme diferite, nu o considera adevarata doar pentru ca ajunge la tine prin social media".
Ea comenteaza ca "traim intr-o epoca in care stirile si "faptele" sunt disponibile la un simplu swipe pe ecranul telefonului, pe care il au majoritatea elevilor, dar pana acum nu i-am invatat pe copii sa manifeste discernamant" in privinta lucrurilor pe care le afla. Cursul va folosi "modelul standard propus de Aristotel in privinta adevarului, pentru a-i ajuta pe copii sa diferentieze realitatea de fictiune.
The Telegraph aminteste ca, in 2017, un raport realizat de National Literacy Trust din Marea Britanie a atras atentia ca tinerii si copiii din Anglia nu detin abilitati esentiale pentru a identifica stirile false, fenomen ce ameninta democratia, increderea in guvernare si in presa.

Vicepremierul Dan Barna, la HotNews LIVE: Ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, o sincopă de comunicare. Pentru un pacient care trebuie relocat în alt spital, că e dimineață, la prânz sau seara e o chestiune de percepție
Mitul că lockdownul ajută cuplurile să procreeze se spulberă de la lună la lună. Și nu doar în România, ci în aproape întreaga Europă
INTERVIU Daniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv
The Truman Show? Un bărbat s-a încuiat într-o încăpere timp de 100 de zile și a transmis totul live / „Prețul corect” pentru care ar petrece 5 ani în izolare
Datele a peste un milion de utilizatori Clubhouse, rețeaua socială a miliardarilor, au fost publicate pe un forum de hacking
"Daca vrei sa citesti ceva, verifica informatia pe mai multe platforme diferite, nu o considera adevarata doar pentru ca ajunge la tine prin social media"
(un indemn si pentru cei care isi dau cu parerea despre modificarile la legile justitiei)
PS. Inteleg ca in subtext sustii ca informatia ca modificarile la legile justitiei "e bune", e corecta !
Ai verificat-o "pe mai multe surse diferite" (DC News, Latrina 3, Ghuitza TV, Jurnalul National) si ti-a dat mereu la fel !!
Titlu: "Bannon se scuza si dezminte declaratiile sale".
Subtitlu: "Steve Bannon, fostul consilier al lui Donald Trump, si-a exprimat duminica "regretele" pentru declaratiile sale dintr-o carte controversata"
Declaratia lui Bannon: "Regret ca intarzierea raspunsului meu la informatia incorecta referitoare la Don Jr. a deturnat atentia de la reusitele istorice ale presedintelui in primul sau an de mandat".
Ideea care rezulta din titlu si subtitlu:
Bannon se scuza pentru declaratiile sale care au aparut in carte
Ideea care rezulta din declaratie: Bannon regreta cum a reactionat la publicarea cartii
Fake or true?
Exemplu 2
Titlu Hotnews: "Germania introduce amenzi usturatoare pentru retelele sociale care nu elimina discursul instigator la ura"
Titlu The Independent: Donald Trump suggests he wants US law to limit free speech in wake of publication of
Declaratia lui Trump: "if libel laws were strong... you wouldn’t have things like that happen where you can say whatever comes into your head”
De ce intr-un caz limitarea libertatii de exprimare este numita lupta impotriva "hate speech", iar in altul lupta impotriva defaimarii, care e o forma de hate speech, este numita "limitarea libertatii de exprimare"?
De ce in cazul Germaniei presa foloseste termenii guvernului, iar in cazul lui Trump inlocuieste termenii lui cu termenii lor?
Altfel, in acceptiunea lor stiri false = ce nu ne convine noua.
Nimic nou, incet incet revine cenzura.