Getty Images, unul dintre cei mai mari furnizori de fotografii si materiale video din lume, este de vanzare iar valoarea tranzactiei ar putea ajunge pana la peste 1,5 miliarde dolari, informeaza in editia de luni The New York Times, citat de AFP. Printre potentialii cumparatori interesati se numara fonduri de investitii precum Kohlberg Kravis Roberts si Bain Capital.

The New York Times, care citeaza surse care au preferat sa-si pastreze anonimatul, precizeaza ca banca de investitii Goldman Sachs va fi consultantul financiar al tranzactiei. Ofertele finale sunt asteptate pana la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an. Oficialii Getty nu au dorit sa comenteze informatiile aparute.

Getty Images, cu sediul central in Seattle, a fost infiintata in anul 1995, fiind in prezent unul dintre cei mai mari distribuitori de fotografii din lume. Printre principalii clienti se numara agentii de publicitate si companii de media, inclusiv New York Times. Getty este partener si al agentiei France-Presse in distributia si productia de fotografii in Marea Britanie, Franta si Satele Unite ale Americii.